Sibiul îi are pe urmaşii lui Pavel şi Hănescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Cornea şi Lucian Gheorghe au făcut pasul către turneele de seniori şi sunt cele mai bune produse ale şcolii locale de tenis din ultimii ani. Cei doi tenismeni ai clubului Pamira sunt multiplii campioni naţionali, iar Victor este şi component al lotului naţional de 18 ani al României.

CITIŢI ŞI:

Ei reprezintă viitorul fotbalului sibian

Contracte de la 12.000 la 45.000 de euro la Voinţa Sibiu

Dacă la fete talentele la nivel naţional au apărut deja şi pe scena tenisului de senioare la nivelul cel mai înalt, la băieţi din păcate greul ultimilor 10 ani este dus de Andrei Pavel (retras între timp), Victor Hănescu şi Victor Crivoi. În rest secetă totală în ceea ce priveşte seniorii. Sibiul poate să schimbe însă radical situaţia aceasta şi asta datoriră a doi tenismeni de perspectivă, legitimaţi la clubul Pamira, al sibianului Marius Vecerdea.

Victor îi calcă pe urme lui Djokovic
Fiul actualului director de la sala Transilvania, Victor Cornea, cu ce 1,93 de metri la aproape 18 ani se aseamănă la statură cu unul din cei mai titraţi tenismeni din lume la ora actuală. Recent întors de la un turneu din Austria, unde a pierdut în sferturile de finală, Victor îşi vede deocamdată lungul nasului, chiar dacă e conştient de faptul că este unul din cei mai talentaţi tineri ai tenisului românesc. „Se simte diferenţa de la juniori la seniori. Simt această diferenţă mai mult fizic şi ca rezistenţă. Se joacă mai aspru, mai constant. Mai am de tras mai ales la pregătirea fizică” povesteşte dezinvolt tânărul tenismen sibian.

Când vine vorba de idoli din tenis, Victor a spus numele de Djokovic, fără ezitare. „Se vede că joacă tenis de plăcere. Este natural şi spontan. Este pământean ca să spun aşa în comparaţie cu alţi tenismeni. Îmi place mult de el. Sper ca în 3 ani să apuc să joc şi eu împotriva lui şi să îl înving. Asta îmi doresc acum” spune Victor. Sacrificiile pentru tenis nu sunt deloc puţine. Pentru că se antrenează 6-7 ore pe zi, Victor a renunţat la multe lucruri în favoarea sportului pe care îl practică de 9 ani. „Nu am avut niciodată vacanţă. Am fost tentat să renunţ câteodată, dar familia şi chiar eu însumi m-au făcut să revin cu picioarele pe pământ” a mai declarat cel care are acasă o cameră special amenajată cu cele peste 70 de cupe câştigate în tenis.

Lucian, „adoptat” la Sibiu
La fel de talntat ca şi Victor este şi Lucian Gheorghe. Şapca cu iniţialele R.F,. îi trădează „slăbiciunea” pentru tenismenul elveţian. Plecat de la vârsta de 13 ani de acasă.

Luci mărturiseşte că cel mai mare sacrificiu făcut până acum a fost copilăria. „Am renunţat la această plăcere ca să spun aşa, dar nu îmi pare rău. De 10 ani de când fac tenis, părinţii m-au susţinut tot timpul şi au avut încredere în mine”, povesteşte cel care visează să joace într-o zi la US Open. „E mai dificil la senior. Şi psihic e mai greu, dar trag tare să fac faţă. Vreau ca în 4-5 ani să joc la turneele unde aş putea avea adversari de renume. Cu Djokovic sper să apuc să joc” mărturiseşte cel care are un serviciu aproape „ucigător” pentru adversari.

 „Şi Victor şi Lucian sunt jucători foarte talentaţi, dar au nevoie de meciuri ca să capete experienţa necesară” – Cosmin Malanga, preparator fizic

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite