VIDEO - Cei șapte tineri din Sibiu, Cisnădie și Alămor pot vinde droguri în continuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii nu au cerut arestarea preventivă a tinerilor, ce au vârste între 17 și 26 de ani, prinși traficând droguri.

CITIȚI ȘI:

Guvernul a aprobat construcţia autostrăzilor Orăştie - Sibiu şi Lugoj-Deva

VIDEO - Braconieri sibieni prinşi în flagrant la vânătoare de căprioare. Doi căpriori găsiţi împuşcaţi în portbagaj

Încă un giratoriu în Sibiu

După luni întregi de filaje, interceptări și strâns tot felul de probe la dosar, care să ateste infracțiunile de trafic de droguri, procurorii DIICOT au decis că traficanții de droguri nu sunt pericol public. Așa se face că cei 7 tineri, prinși făcând trafic cu amfetamine şi mephedronă, sunt cercetaţi în stare de libertate. Surse din cadrul anchetatorilor susţin că la dosar sunt aproape 20 de mărturii ale unor persoane care atestă că cei 7 învinuiţi le-au vândut droguri, oameni ai legii sub acoperire au cumpărat personal droguri de la ei pentru a le putea proba infracţiunile de care îi acuză, deci probele ar fi incontestabile. Surse din cadrul anchetei susțin că cei șapte tineri învinuiți în acest dosar au fost filați timp de 5 luni de  zile și au fost prinși cu droguri de risc asupra lor, o armă cu muniţie, obiecte folosite la consumul de droguri şi bani care ar proveni din traficul de droguri. Conform unui comunicat al IGPR, joi au fost efectuate nouă percheziţii domiciliare la locuinţele unor suspecţi de trafic de droguri de risc şi mare risc, fiind executate 24 de mandate de aducere.

Un sibian este urmărit penal pentru că a încercat să mituiască cu 400 de lei un poliţist care l-a oprit în trafic

Printre traficanți și o fata
“În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele suspecţilor M. Laurenţiu, de 26 de ani, M. Silviu, R. Romeo, ambii de 23 de ani, L. Horia, de 24 de ani, S. Christian, de 26 de ani, S.E., de 17 ani, S. Cosmin, de 26 de ani, S. Andreia, de 19 ani, D. Alin, de 18 ani, au fost găsite şi ridicate 14 grame rezină de cannabis, 15 grame cannabis, şase plicuri de carton cu inscripţia Special Gold,un pistol cu gaze şi un cartuş cu capsa nepercutată, de calibrul 9 mm, un recipient şi un foarfece care prezentau urme de rezină de cannabis, un cântar utilizat la porţionarea drogurilor, timbre cu logo Special Gold, suma de 1.400 de euro şi 1.150 de lei.”, se arată în comunicatul IGPR. În aceeaşi zi, în baza delegării procurorului, au fost audiaţi 17 consumatori de droguri, care au confirmat activităţile infracţionale desfăşurate de către suspecţi. Procurorii nu au vrut să explice în nici un fel de ce traficanții nu au fost arestați preventiv, mulțumindu-se să afirme că dosarul e în lucru și nu comentează decizia de a fi cercetați în libertate.

Taxi Dacia Duster face furori în Sibiu
Efecte
Substanțele pe care le vindeau tinerii pot avea efecte devastatoare asupra tinerilor. Amfetaminele, spun medicii, pot duce la depresie respiratorie severă, tulburări de conștiență și chiar comă. În plus, mephedrona considerată un substituent ușor, de genul ecstasy, prezentă în produse comercializate în magazinele de vise, care a făcut victime în rândul tinerilor la începutul anului, duc la halucinații, afectează activitatea cerebrală, dar și inima, putând chiar provoca moartea consumatorului.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite