CFR-ul bagă sute de milioane de euro în calea ferată de la Micăsasa la Aţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După reparaţiile care vor dura maxim doi ani trenurile vor putea circula cu 160 de km/h între Braşov şi Simeria. Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA organizează pe 27 septembrie o licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractelor pentru lucrările de reabilitare.

CITIŢI ŞI:

Sibienii pot plăti oficial on-line taxele și impozitele

Primăria execută sibienii care nu îşi achită taxele

Primăria interzice intrarea maşinilor mari în Piaţa Mică

Sibienii din nordul judeţului vor fi printre privilegiaţii care pe viitor vor putea să circule cu trenuri de viteză pe calea ferată. Este vorba în special de cei din Copşa Mică şi Mediaş, dar şi de cei care locuiesc în comunele prin care trece calea ferată Braşov – Sighişoara – Mediaş  - Copşa Mică – Coşlariu – Simeria. Asta pentru că cei de la Compania Naţională de Căi Ferate vor efectua din fonduri de coeziune nerambursabile de la Comisia Europeană, un proiect de execuţie lucrări de construcţii şi instalaţii pe secţiunea Coşlariu - Sighişoara, tronsonul Aţel– Micăsasa, parte a proiectului de reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria în valoare totală de 582 milioane de euro.

După ce lucrările vor fi finalizate pe această cale ferată, componentă a Coridorului IV Pan European, circulaţia trenurilor se va putea face cu viteza maximă de 160 km/h, pe secțiunea Coşlariu – Sighişoara.

Lucrări pe două tronsoane
Valoarea estimată a lucrărilor este 285 miloane de euro, pentru tronsonul Aţel – Micăsasa şi de 247,2 milioane de euro, pentru tronsonul Micăsasa – Coşlariu. „Termenul de execuţie va fi de maxim 48 luni de la data atribuirii contractului, perioada de garanţie este de 24 de luni”, se arată în documentaţia licitaţiei ce se va face în data de 27 septembrie ora 12.00 la sediul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA.

Proiectele cuprind lucrări de reabilitare şi modernizare pe o lungime de 29,6 kilometri, pentru tronsonul Aţel – Micăsasa, şi respectiv 36,6kilometri pentru tronsonul Micăsasa – Coşlariu. Sursa de finanţare este asigurată Comisia Europeană în proporţie de 85 la sută, iar contribuţia de la bugetul de stat în proporţie de 15 la sută.

18 poduri şi 79 de podeţe noi vor fi amenajate pe calea ferată de la Aţel la Micăsasa.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite