Sibienii pot plăti oficial on-line taxele și impozitele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Implementarea conceptului de Administraţie Electronică la nivelul Municipiului Sibiu a fost finalizată și este funcțională pe site-ul Primăriei Sibiu. Investiția pentru acest serviciu se ridică la peste peste 2 milioane de lei și va permite sibienilor pe lângă plata dărilor către Primărie să depună chiar și documentații pentru autorizații de construcții.

CITIȚI ȘI:

Primăria execută sibienii care nu îşi achită taxele

Primăria interzice intrarea maşinilor mari în Piaţa Mică

Vremurile în care sibienii trebuiau să suporte cozile interminabile de la ghișeele de taxe și impozite, sau să aștepte la ușile birourilor unde se depun diferite documente, apun oficial chiar de astăzi. Asta pentru că Primăria Municipiului Sibiu finalizează oficial în aceste zile, implementarea Proiectului co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, intitulat  “Implementarea conceptului de Administraţie Electronică la nivelul Municipiului Sibiu”, încheiat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, în calitate de Organism Intermediar, pentru  Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”.

Proiectul, implementat pe durata a  24 de luni, a avut ca principal obiectiv dezvoltarea şi implementarea conceptului de administraţie electronică la nivelul primăriei locale, în vederea îmbunătăţirii furnizării informaţiilor şi serviciilor publice către cetăţeni.

Mai exact a fost implementat pe www.sibiu.ro un portal extern, ca un mijloc de accesare a serviciilor e-administraţie, care va reduce numărul deplasărilor la ghişeu şi interacţiunea fizică dintre cetăţean şi funcţionarul public. Serviciile electronice disponibile pentru cetăţenisunt cele de descărcare formulare tipizate, de depunere documentaţii pentru autorizaţii şi certificate, de consultare situaţie proprie, de aflare a stadiului soluţionării demersurilor de consultare a notificărilor automate trimise cetăţenilor înregistraţi, cu privire la stadiul soluţionării demersurilor, dar și de plată electronică a diferitelor taxe.

Alte servicii deosebit de importante sunt și dele de depunere a unei petiii, sesizări,  și chiar de obținere a unei audiențe în Primărie.

User şi parolă pentru acces
„Oamenii trebuie să facă pentru început un singur drum la Primărie ca să primeacă personal user-ul și parola, după ce în prealabil au făcut o solicitare. Aceasta poate fi depusă și electronic”, a explicat Adrian Bucura, manager al proiectului.

Sibienii trebuie să știe că plata on-line a taxelor și impozitelor nu aduce nicio cheltuială în plus, comisionul fiind zero și că pot utiliza orice tip de card. Oamenii pot de asemenea să facă și plăți parțiale, adică nu sunt obligați să achite toate sumele odată. Primăria estimează că până la finele anului aproximativ 20 la sută din taxe și impozite să fie achitate orin noul sistem on-line. Oamenii se arătă încântaţi de noua opţiune.

„Nu am plătit niciodată taxele on-line, dar am auzit de noul sistem al primăriei şi pe viitor o să-l încerc”, spune Petru Motronea, programator de meserie.

2.442 de vizitatori unici a înregistrat noul sistem în perioada 15 iunie – 15 iulie

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite