Biblioteca ASTRA participă la „Noaptea Bibliotecilor”, în weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de sâmbătă, 1 octombrie, de la ora 18 şi până duminică, la ora 4 dimineaţa, în Corpul B al Bibliotecii Judeţene „ASTRA” din Sibiu vor avea loc mai multe evenimente ce fac parte dintr-un proiect gândit la nivel naţional, aflat la prima ediţie.

CITIŢI ŞI:

Foştii colegi ai băiatului călcat de TIR pe trecerea de pietoni au depus flori la locul accidentului GALERIE FOTO

VIDEO Consiliul Judeţean Sibiu a inaugurat sala de conferinţe de 8 milioane de lei GALERIE FOTO

Un kilometru de drum cu un milion lei în aproximativ trei luni. Se întâmplă la Sibiu

Aeroportul internaţional Sibiu scade taxele sub nivelul celor de la Cluj și Târgu Mureș

Deschiderea oficială a „Nopţii bibliotecilor” va avea loc sâmbătă, de la ora 18, în foaierul Corpului B al bibliotecii.
În cele zece ore în care biblioteca va fi deschisă pe timpul nopţii, publicul poate participa la acţiuni diverse  - conferinţe susţinute de invitaţi din ţară, ateliere de manufacturare carte, sesiuni de lectură publică, expoziţii tematice şi multimedia, ateliere de artă plastică, audiţii muzicale dar şi observaţie astronomică de pe terasa bibliotecii.
"Este pentru prima dată când la biblioteca noastră are un loc un eveniment care presupune organizarea atâtor acţiuni simultan. Prin participarea la acest program vrem să marcăm şi împlinirea a 150 de ani a bibliotecii", a declarat directorul Bibliotecii Judeţene ASTRA, Silviu Borş.
Pentru sibienii interesaţi, vor avea loc observaţii astronomice pe terasa Corpului B al Bibliotecii judeţene, între orele 20 şi 4 dimineaţa. Invitat este astrologul Cosmin Tomescu, preşedinte ASAE Bucureşti.
De asemenea, va avea loc un târg de carte şi oferta editorială, shimburi de cărţi între participanţi, dezbateri publice, târg de servicii şi inovaţie culturală.
Pentru copii este programat un atelier de creaţie plastică „Chipul bibliotecarului” şi o oră de „Poveşti de noapte bună”, la care copiii sunt invitaţi să asiste îmbrăcaţi în pijamale.
De asemenea, sibienii care au cărţi pe care ar fi trebuit să le înapoieze acum ceva timp şi nu au făcut-o, vor fi scutiţi de taxe dacă vor aduce volumele înapoi în cursul nopţii.

PROGRAM
18:00

Deschiderea oficială a Nopții Bibliotecii ASTRA Sibiu
18:00 - 04:00
Târgul de servicii și inovație culturală în biblioteca publică : standuri de prezentare a serviciilor bibliotecilor publice din județul Sibiu
19:00 - 20:00
Cuvântul mort și Cuvântul viu: Conferință. Invitat Zoltan Andras, (Sarmalele Reci) - Asociaţia Antroposofică din România
20:15 - 20:30
Evoluția uneltelor de lucru în Laboratorul de prelucrare a informației : expoziție multimedia. Laura Bucătaru, șef serviciu al Departamentului Achiziții, Evidență și Prelucrarea Informatizată a Documentelor a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.
20:45 - 21:15
Evoluția cărții de la manuscris la ebook și avantajele utilizării ebook-ului în zilele noastre: conferință. Invitată Bianca Barbu, PR BOOKByteRo București
21:30 - 22:15
Incursiune în Biblioterapie: conferință însoțită de 3 standuri de carte maestru și 3 biblio-rețete. Florinela Anca Vasilescu, coordonator Departament Comunicare-Marketing-Programe - Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu
22:30 - 23:30
Raftul cu Poezii sau Despre pasiunea de a scrie vs. interesul de a citi: conferința poeților. Și-au anunțat prezența: Rita Chirian, Ana Dragu, Radu Vancu, Marin Mălaicu Hondrari, Dumitru Chioar, Florin Partene, Jean Văcărescu, Dan Coman
18:00 - 04:00
Atelierul de Carte: facere de hârtie manuală. O idee se continuă cu o alta, o mână vine în ajutorul celeilalte și primele hârtii vor începe să apară, născute din vegetale sau renăscute din surorile lor reciclate. Cu respect, cu răbdare și cu bucuria meseriașului Răzvan Supuran din Ordinul Manufacturierilor din România, București.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite