Asiguraţii de la Carpatica Asig îşi cer plata daunelor în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Păgubiţii ajung în mare parte să ceară în instanţă plata daunelor. OPC-ul are aproape 20 de plângeri depuse împotriva societăţii din holdingul patronat de Ilie Carabulea.

CITIŢI ŞI:

Contract reziliat la auditul pentru lucrările la drumul Sibiu – Agnita

Poliţia Comunitară şi banca magnatului Carabulea concediază colectiv zeci de angajaţi

Drumul comunal arat de Holdingul lui Ilie Carabulea rămâne nerefăcut

Nu este niciun secret pentru şoferii auto din Sibiu şi din întreaga ţară că dacă vrei să îţi fie plătită o daună auto în cazul în care cel care este vinovat de producerea unui accident are poliţa RCA obligatorie la Carpatica Asig, şansele sunt mici sau aproape nule. Coincidenţă sau nu în Sibiu şi refuzul celor de la Carpatica Asig de a achita daunele auto este aproape la fel: neconcordanţă între cele declarate şi cele constatate de inspectorii societăţi sau dorinţa de fraudare a societăţii din partea celor care depun dosare de daună la societatea patronată de Ilie Carabulea. Ca să fie caz solid Carpatica Asig cere de fiecare dată unui expert efectuarea unei expertize, care în aproape toate cazurile este favorabilă bineînţeles societăţii. Aşa este şi cazul lui Teacă Răzvan Ştefan, care stă de aproape un an de zile cu o factură neonorată pentru reparaţiile la Passat-ul său, în valoare de 15.000 de lei, din cauză că cei de la Carpatica Asig refuză să o achite.

„Am un dosar la ei din decembrie 2009. Atunci un tânăr mi-a lovit maşina în parcarea de la Teatrul Radu Stanca. Am făcut dosar de daune, le-am pus la dispoziţie tot ce m-i s-a cerut de către Carpatica Asig. Degeaba! Mi-au respins dosarul. Acum am un proces pe rol împotriva acestei societăţi în care am cerut plata daunelor” a povestit Răzvan Teacă. Carpatica Asig şi-a motivat scurt decizia de neplată a daunelor. „Datorită neconcordanţelor dintre declaraţiile date şi constatarea faptică efectuată de personalul din departamentul Daune, societatea noastră a procedat la contractarea unei expertize tehnice. Concluziile raportului au fost că evenimentul rutier nu s-a produs conform celor declarate, motiv pentru care dosarul de daună a fost respins la plată”, spune Flucus Mariana, director general la Carpatica Asig.

„Bubuie” internetul de plângeri
Pe internet au apărut şi petiţii on-line de aliare a păgubiţilor împotriva firmei de asigurare, petiţie semnată de sute de oameni păţiţi la fel ca şi Răzvan. „Cei de la Carpatica Asig mi-au spus că încerc să îi fraudez pe ei. Stau aşa de mai bine de un an cu maşina lovită şi nu pot să o fac pe asigurarea Casco de la Capratica” spune Dicu Nicolae, pe petitionline.ro. Tot pe internet a apărut o pagină de web www.nucarpatica.org unde zeci de plângeri din toată ţara sunt postate împotriva Carpatica Asig.

Pârâţi la OPC
Carpatica Asig are numai la Sibiu zeci de plângeri depuse. De la începutul anului până în prezent, inspectorii de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului au primit 17 reclamaţii împotriva societăţii Carpatica Asig. „Printre nemulţumirile formulate de sibieni se numără neplata dosarelor cu daune, neprimirea dosarelor de daune, pe motiv că sunt incomplete sau neplata întregii sume de bani“, spune Ioan Axente, inspector şef adjunct al CJPC. Inspectorii sibieni spun că doar patru dintre reclamaţii au fost întemeieate, cinci au fost declarate ca fiind neîntemeiate, iar opt au fost direcţionate către Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.

image

„În ce priveşte reclamaţiile depuse la OPC  acestea s-au dovedit nefondate” - Flucus Mariana, director general la Carpatica Asig.

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite