Contract reziliat la auditul pentru lucrările la drumul Sibiu – Agnita

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţial, lucrările la drumul Sibiu – Agnita ar fi trebuit să fie gata în iulie 2011
Iniţial, lucrările la drumul Sibiu – Agnita ar fi trebuit să fie gata în iulie 2011

Administratora băncii Carpatica trebuie să returneze banii încasaţi pentru audit la drumul la care lucrează şi o firmă a magnatului Ilie Carabulea. Ministerul Dezvoltării şi Turismului a stabilit că auditul făcut de firma T&T AUDIT S.R.L este incompatibil.

CITIŢI ŞI:

Auditul la drumul Sibiu – Agnita a fost suspendat

Costurile drumului Sibiu – Agnita cresc cu 30.000.000 de lei,adică dublu

Anchetă la Consiliul Judeţean pentru auditul la drumul Sibiu – Agnita

Sesizările publice făcute la începutul lunii mai de către „Adevărul de Seară” în legătură cu faptul că că auditul pentru lucrările de milioane de euro la reabilitarea Drumului Judeţean 106, Sibiu – Agnita, sunt efectuate de către o firmă la care actionar majoritar este o persoană ce este si administrator independent la Banca Carpatica a lui Ilie Carabulea, afacerist ce are si o firmă care face lucrări la acest drum, au fost confirmate ca fiind întemeiate. Ministerul Dezvoltării şi Turismului, a analizat cele semnalate de ziarul nostru şi în urma anchetei efectuată în ultima lună, s-a tras oficial concluzia că există clar o stare de incompatibilitate legate de activitatea de audit al cheltuielilor făcute de consorţiul de firme locale Comtram, DPC, CON-A şi Sinecon, efectuată de către S.C. T&T AUDIT S.R.L, firmă deţinută de Doina Toader, administrator şi la Carpatica. Decizia luată a fost una dură pentru firma de audit. „Din păcate pentru această firmă s-a adeverit că există o stare de incompatibilitate în cazul semnalat de către cotidianul Adevărul de Seară. În consecinţă decizia luată a fost aceea de reziliere imediată a acestui contract. Firma respectivă trebuie să returneze şi banii încasaţi în această perioadă”, a explicat pentru Adevărul de Seară, Ioan Banciu, vicepreşedinte al Consilului Judeţean Sibiu. În aceste condiţii SC T&T AUDIT S.R.L are de înapoiat către Consiliul Judeţean suma de aproximativ 40.000 de lei, încasată pentru auditul efectuat până la suspendarea activităţii de auditare, petrecută la mijlocul lunii iunie a acestui an

Licitaţie nouă
În condiţiile în care contractul de audit pentru lucrările în valoare totală de peste 60 de milioane de lei la SJ 106, a fost reziliat, Consiliul Judeţean a lansat ieri o licitaţie electronică pentru achiziţie de servicii de auditare. „Valoarea contractului la aceste servicii este de 166.000 de lei. Am pus clauză clară în care se specifică faptul că cel ce participă la audit să nu aibă niciun fel de relaţie contractuală cu firmele care execută lucrările”, a mai explicat vicepreşedintele CJ-ului, Ioan Banciu.

Verdict în septembrie
Noua firmă care va face auditul lucrărilor nu va fi anunţată oficial mai devreme de jumătatea lunii septembrie, conform procedurilor stabilite de lege. „Data limită de depunere a ofertelor pentru licitaţie pentru achiziţie de servicii de auditare pentru proiectul Modernizarea drumului judetean Sibiu-Cornatel-Altîna-Bârghis este 6 septembrie, ora 9.00” se arată documentaţia licitaţiei lansată ieri.

Pentru ultimele noutăţi din Sibiu, click pe poza de mai jos:

image
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite