Aproape 2 milioane de momeli aruncate din avion pentru a păcăli vulpile turbate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunea se înscrie în cadrul Programului strategic privind supravegherea, controlul şi eradicarea turbării la vulpe în România, aprobat prin HG 55/2008, cu modificările ulterioare. Vaccinarea va elimina sau va reduce în mare măsură difuzarea bolii atât între animalele sălbatice, cât şi de la animalele sălbatice la animale domestice, la animale de companie sau la om.

CITEŞTE ŞI:

Alimente expirate, descoperite de inspectorii DSV Sibiu

Frigidere ticsite de carne alterată şi etichete rupte, în controalele DSV Sibiu

În cadrul campaniei, vaccinul antirabic, sub formă de momeli vaccinale pentru vulpi, în cantitate totală de 1.910.860 doze, va fi răspândit pe o suprafaţă totală de 94.293 km2, pe teritoriile judeţelor mai sus-menţionate, respectiv in judeţul Sibiu în 46 de fonduri de vânătoare din care 17 sunt administrate de Direcţia Silvică, 23 de A.J.V.P.S. şi 6 fonduri private cu o suprafaţă de 1.575 km2

Din cantitatea totală de momeli vaccinale, cea mai mare parte – 1.885.860 doze, este destinată distribuirii aeriene, restul de 25.000 de momeli fiind destinate distribuirii manuale.

Administrarea aeriană a vaccinului presupune, practic, distribuirea a 20 momeli vaccinale / km2, din avion, respectându-se regimul meteorologic, densitatea de distribuire şi rutele de zbor stabilite de către specialişti.

Pentru ca această operaţiune să se desfăşoare cu eficienţă maximă, D.S.V.S.A. Sibiu a întocmit un protocol cu Direcţia Silvică, A.J.P.V.P.S. şi fondurile de vânătoare private, privind derularea programului de supraveghere, control şi eradicare a Rabiei, fiind stabilite responsabilităţi concrete pentru fiecare autoritate implicată.

De asemenea au fost distribuite materiale informative de avertizare privind programul şi zona de vacinare, autorităţiilor locale şi responsabililor fondurilor de vânătoare, precum şi prin afişare la sedii de unităţi (şcolare, comerciale, etc.)

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite