Aproape 10.000 de sibieni riscă să aibă poprire pe venituri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria trimite de zor somaţii celor care nu şi-auz achitat dările locale, după care urmează reţinerile din salariile restanţierilor. La ora actuală sunt aproape 9.000 de persoane fizice care au restanţe la taxele şi impozitele către municipalitate.

CITIŢI ŞI:

Complexul balnear de la Ocna, scos la vânzare

Primăria cheltuie 70.000 de lei pe fântânile arteziene

Tursibul îşi face o nouă bază de 5 milioane de euro

Dacă veţi merge la cumpărături si o să constataţi că nu puteţi face tranzacţii cu cardul bancar, trebuie să ştiţi că nu ar trebui să vă mire prea tare acest lucru. Municipalitatea va pune în aplicare în perioada următoare noile prevederi ale codului fiscal.

Cei mai îngrijoraţi trebuie să fie sibienii care nu au achitat taxele şi impozitele pentru locuinţe sau maşinile personale şi de firmă. Aceştia ar fi bine să dea o fugă la ghişeele direcţiei fiscale a primăriei pentru a face acest lucru.

Cei de la primăria Sibiu spun că în prezent în evidenţele Direcţiei Fiscale figurează 8.800 de persoane fizice şi 940 de persoane juridice care nu şi-au achitat taxele şi impozitele până la data scadentă, inclusiv taxele şi impozitele pe primul trimestru al anului 2011.

„Direcţia Fiscala a demarat deja procedura de executare silită în cazul acestor persoane, primul pas fiind acela de a emite şi comunica acestora o somaţie de plată, iar următorul fiind acela de a le pune poprire pe venituri”, spune Mirela Gligore, de la biroul de presă al Primăriei.

Ce spun sibienii despre acest lucru

„Trebuie să recupereze şi Primăria cumva aceste restanţe. E o idee bună” – Şerb Eugen, agent de pază.

„Nu e normal aşa ceva! E o aberaţie să opreşti banii oamenilor” – Vecerdea Nicolae, şofer.

„Bine ar fi ca oamenii să fie chemaţi la o conciliere înainte. E o decizie abuzivă în opinia mea” – Bucăceanu Cristina, pensionar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite