Amplu exerciţiu de alarmare în caz de cutremur la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În contextul actual al catastrofei naturale care a avut loc în data de 11 martie în Japonia, municipalitatea sibiană, prin intermediul Serviciului pentru situaţii de urgenţă, împreună cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” vor organiza joi, 24 martie, un exerciţiu de alarmare publică în municipiul Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Elevii sibieni, evacuaţi după un cutremur în Făgăraş

Elevii din Copşa-Mică sunt încurajaţi să se facă pompieri

Campanii în şcoli şi demonstraţii ale pompierilor,de Ziua Protecţiei Civile

În ziua indicată, între orele 10.00 şi 11.00, va avea loc un exerciţiu de alarmare – evacuare pe parcursul căruia vor fi pornite toate sirenele de alarmare publică din Sibiu – un total de 38 de sirene. Scopul acestui exerciţiu este acela de a verifica starea de funcţionare a sistemului în situaţii de calamităţi naturale (în acest caz - cutremur).

De asemenea, în cadrul acestui exerciţiu se va evalua capacitatea de gestionare a situaţiei de urgenţă generate de producerea seismului în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din municipiu.

Scenariul exerciţiului
Practic, sirenele vor începe să sune anunţând producerea unui seism care a afectat întreg judeţul Sibiu şi judeţele limitrofe. Cadrele didactice din unităţile de învăţământ vor organiza şi supraveghea evacuarea în regim de urgenţă a elevilor şi a personalului, în conformitate cu planul existent în caz de calamitate naturală.

Exerciţiul de alarmare urmăreşte:
Verificarea audibilităţii mijloacelor de înştiinţare-alarmare de pe teritoriul municipiului Sibiu;
Perfecţionarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecţie a elevilor şi conducerea acţiunilor de evacuare în cazul producerii unui cutremur;
Cunoaşterea modului de intervenţie în caz de incendiu de către personalul cu atribuţii în acest domeniu;
Antrenarea cadrelor didactice şi a elevilor, respectiv, a preşcolarilor, pentru asigurarea protecţiei proprii, în cazul producerii unui cutremur de pământ;
Cunoaşterea semnalului de alarmare de către preşcolari, elevi şi cadre didactice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite