Exerciţiu: Elevii sibieni, evacuaţi după un cutremur în Făgăraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu vor desfăşura, în această săptămână, exerciţiu de alarmare-evacuare la unităţile de învăţământ preuniversitar.

CITIŢI ŞI

Elevii din Copşa-Mică sunt încurajaţi să se facă pompieri

Campanii în şcoli şi demonstraţii ale pompierilor,de Ziua Protecţiei Civile

Potrivit scenariului pregătit de pompieri, în zona seismică Făgăraş s-a produs un cutremur, care a cauzat distrugeri materiale şi pagube în rândul populaţiei, în judeţul Sibiu şi în zonele limitrofe acestuia. Pe raza localităţilor Sibiu şi Mediaş, seismul a produs avarierea unităţilor de învăţământ şi declanşarea unor incendii.

„Se va urmări modul de transmitere a măsurilor ce trebuie luate în caz de cutremur, modul de gestionare a situaţiei de către cadrele didactice, personalul administrativ şi elevi şi verificarea funcţionării mijloacelor de înştiinţare-alarmare de pe teritoriul municipiului Sibiu“, precizează Diana Lazăr, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Exerciţiul va avea loc mâine, la Mediaş, şi joi, la Sibiu şi urmăreşte perfecţionarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecţie a elevilor şi conducerea activităţilor de evacuare, în cazul producerii unui cutremur, cunoaşterea modului de intervenţie în cazul producerii unei situaţii de urgenţă, de către personalul cu atribuţii şi antrenarea cadrelor didactice şi a elevilor pentru asigurarea protecţiei proprii, în cazul unui cutremur.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite