Campanii în şcoli şi demonstraţii ale pompierilor, de Ziua Protecţiei Civile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu va desfăşura, în următoarea perioadă, mai multe campanii şi acţiuni care vor marca împlinirea a 78 de ani de la înfiinţarea Protecţiei Civile în România.

CITIŢI ŞI

ISU Sibiu a salvat aproape 3.500 de vieţi în 2010

Astfel, în perioada 23.02.2011 – 25.02.2011 se va desfăşura o campanie de informare şi prevenire a dezastrelor din sfera protecţiei civile, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ.

„Scopul acestei campanii este popularizarea semnificaţiei Zilei Protecţiei Civile, precum şi a activităţilor derulate de inspectorat, prin prezentarea tehnicii din dotare (la unităţile de învăţământ se vor deplasa echipaje cu o autospecială de intervenţie), desfăşurarea unor exerciţii de acordare a  primului ajutor, de evacuare a elevilor şi a cadrelor didactice“, precizează Diana Lazăr, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Pompierii sibieni vor ajunge în şcoli din Şura Mare, Cristian, Cisnădie, Agnita, Mediaş şi Sibiu. La toate manifestările se vor distribui elevilor materiale informative – pliante, reviste şi foi volante, privind prevenirea dezastrelor. „Exerciţiile demonstrative programate au scopul de a reliefa copiilor o parte din activităţile derulate de I.S.U Sibiu şi de a veni în sprijinul acestora, determinându-i să-şi contureze o atitudine preventivă“, a completat Diana Lazăr.

Mai mult, Ziua Protecţiei Civile va fi marcată şi luni, 28 februarie, începând cu ora 10:00, prin desfăşurarea unui exerciţiu demonstrativ, la Parcul Comercial Shopping City Sibiu. Programul va continua cu o prezentare a tehnicii şi a echipamentelor din dotare, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite