Ambulanţe SMURD dotate cu camere video cu transmisie live direct în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Mobil de Urgenţă, Resuscitare şi Descarcerare pune în practică încă o premieră naţională. Ambulanţele de tip B ale acestui serviciu vor fi legate prin sistemul naţional de telemedicină şi prin imagini video transmise în direct la spitalele „mamă” din Tg. Mureş şi Bucureşti.

CITIŢI ŞI:

Sibienii harnici la recensământ. Peste 50 la sută au completat chestionarele

Sibiul atacă Aeroportul Cluj cu preţuri de două ori mai mici

VIDEO Consiliul Judeţean Sibiu a inaugurat sala de conferinţe de 8 milioane de lei GALERIE FOTO

Anunţul a fost făcut de căte Raed Arafat fondator al SMURD şi Subsecretar de Stat în Ministerul Sănătăţii. „Săptămâna aceasta, camerele video vor fi montate şi vor fi funcţionale pe ambulanţele din judeţul Mureş, iar până la finele lunii noiembrie acelaşi proces ca fi finalizat şi în cazul ambulanţelor din judeţul Sibiu.

Aceste echipamente video permit medicului din spitalul „mamă”, adică cel din Mureş cum este cazul în zona Ardeal să vadă pacientul şi să decidă exact ce urmează făcut sau să ghideze personalul medical aflat la intervenţie de are de făcut”, a explicat Raed Arafat, într-o videoconferinţă la Sibiu.
Acesta a mai precizat că până la finele anului în curs, echipamentele video vor fi funcţionale pe toate cele 100 de ambulanţe de tip B.

Subsecretarul de stat a mai dezvăluit ieri că un nou centru regional în care se va implementa acest sistem de telemedicină va fi funcţional până la finele anului la Iaşi şi va avea legate la el 30 de spitale din zona Moldovei.

Telemedicina este un sistem de asistenţă medicală de urgenţă de la distanţă care permite transmiterea de informaţii privind parametrii vitali ai bolnavului (inclusiv EKG), date personale, iar din perioada următoare şi imagini video, de la echipajul de pe ambulanţă fără medic către spita precum şi de la spitalele mai mici către spitalele “mamă”.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

Sigla Adevărul
Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite