Aluniţele sibienilor la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibienii sunt aşteptaţi miercuri 18 mai la Spitalul Judeţean Sibiu, la o acţiune de screening gratuit pentru depistarea cancerului de piele, evenimentul fiind organizat pentru a marca Ziua Europeană pentru Depistarea Melanomului.

CITIŢI ŞI:

ULBS a dăruit un ecograf nou Spitalului. Şanta: acest aparat este unic în dotarea noastră (FOTO)

Primăria reia campaniile de adopţii şi sterilizări de câini

„Acţiunea este una de sensibilizare a populaţiei cu privire la importanţa diagnosticării precoce a cancerului de piele şi în special a melanomului. În ultimii ani, la nivel european, numarul cazurilor depistate cu melanom a ajuns la cifra îngrijoratoare de 50 de mii, fapt ce a determinat forurile competente să organizeze acest screening la nivelul populaţiei.

În ultimii patru ani, la nivelul Judeţului Sibiu au fost luate în evidenţă peste 400 de cazuri de cancere cutanate, din care aproximativ 100 au fost melanoame”, spune Maria Rotaru, medic coordonataor al Compartimentului Clinic Dermato-Venerologie.

Consultaţiile profilactice se vor acorda între orele 9.00 - 14.00, în cadrul Ambulatoriul de Dermatologie, precum şi în Clinica de Dermatologie, numai pe baza de programare telefonică la Fişierul din Ambulatoriul de Specialitate ( Policlinică), nr tel 0269/215050, interior 375.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite