Primăria reia campaniile de adopţii şi sterilizări de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Municipalitatea derulează în perioada următoare trei proiecte legate de câinii comunitari din Sibiu.

CITIŢI ŞI:

Sterilizările gratuite se prelungesc şi în 2011

Sibienii şi-au dat mâna pentru a salva câinii comunitari

Primăria Mediaş a început să strângă câinii fără stăpân de pe străzi

Serviciul public de gestionare a câinilor fără stăpân continuă campania de adopţii interne şi internaţionale. Astfel, în  a doua jumătate a lunii mai,  Fundatia germană “Pferd und Hund” e.V. va trimite spre adopţie în Germania peste 40 de câini.

Până acum au fost transportaţi în Germania, spre adopţie, un număr de 216 câini comunitari. Primăria şi cei de la Asociaţia Pferd und Hund e. V, au decis de asemenea să fie prelungit până la finele anului şi programul de sterilizare a câinilor cu stapân care nu fac parte dintr-o rasă omologată. „Costurile acestor intervenţii chirurgicale sunt suportate de către Asociaţia Pferd und Hund şi au caracter gratuit pentru stăpâni.

Campania constă în punerea la dispoziţia cetăţenilor a unei clinici mobile, unde se efectuează operaţiile de sterilizare a câinilor”, a explicat primarul Klaus Iohannis. Ambulatoriul care a funcţionat până de curând în zona Piaţa Rahovei va fi relocat şi va deveni funcţional în zona Calea Poplăcii, pe strada Preot Bacca.

Tot în această lună va fi reluat în şcoli Proiectul educaţional “De ce iubim noi câinii?”. Acest proiect doreşte să îi responsabilizeze pe cei mai tineri dintre sibieni faţă de animale şi mai ales faţă de câinii fără stăpân. „În prezent, angajaţii serviciului aşteaptă ultimele confirmări din partea şcolilor care doresc să se implice în proiect, pentru a putea stabili graficul desfăşurării”, a mai spus edilul Sibiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite