Primăria Mediaş a început să strângă câinii fără stăpân de pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria municipiului Mediaş a încheiat săptămâna aceasta contractul pentru delegarea Serviciului Public de Ecarisaj. Pentru această activitate au fost prevăzute în bugetul local fondurile necesare, mai exact 513.000 lei pentru o perioadă de trei ani.

CITEŞTE ŞI:

Centrul Chinologic Sibiu dresează tot mai mulţi câini pentru securizarea frontierelor

Căţeluşi de adoptat pentru îndrăgostiţii din Sibiu

Serviciul Public de Ecarisaj va realiza  printre altele următoarele activităţi: strângerea câinilor fără stăpân, eliberarea animalelor contra unei taxe sau cu scutire de taxe pentru organizaţiile de protecţie a animalelor, îngrijirea câinilor, deparazitarea, vaccinarea, sterilizarea şi înregistrarea lor într-o evidenţă unică, reîntoarcerea câinilor în zona de unde au fost prinşi, la cererea colectivităţii/grupului local, care îşi va asuma în scris răspunderea pentru ocrotirea câinilor trataţi.

Câini comunitari de pe străzile municipiului vor fi duşi la Adăpostul situat la ieşirea din Mediaş spre Moşna. Acest adăpost a fost construit în anul 2005 şi de atunci a funcţionat fără întrerupere până în martie anul trecut.

„Consider că odată cu delegarea Serviciului Public de Ecarisaj vom rezolva problema câinilor comunitari din municipiul nostru. Am alocat în bugetul local banii necesari pentru finanţarea acestui serviciu, iar contractul a fost semnat pe o perioadă de 36 de luni cu posibilitatea de prelungire“, a declarat primarul Teodor Neamţu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite