Centrul Chinologic Sibiu dresează tot mai mulţi câini pentru securizarea frontierelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererile pentru câini dresaţi venite din partea Poliţiei de Frontieră Sibiu au crescut cu zece la sută, ca urmare a necesităţii securizării frontierelor faţă de traficul de persoane, stupefiante, explozibil şi ţigări.

Conform Mediafax, în ultima perioadă, au fost tot mai multe solicitări din partea Poliţiei de Frontieră. „În ultima perioadă au fost tot mai multe solicitări pentru pregătirea câinilor din partea Poliţiei de Frontieră, asta şi pentru că în rapoartele evaluatorilor Schengen se pune foarte mult accent pe această metodă de depistare, la frontiere, a persoanelor, stupefiantelor, explozibililor şi tutunului. Am avut o perioadă în care am pregătit câini foarte mulţi pentru detectarea tutunului", a declarat comisarul şef Crişan Lăzureanu.


Potrivit acestuia, numărul de solicitări venite din partea Poliţiei de Frontieră a crescut, în ultima perioadă, cu aproximativ zece la sută. În această perioadă, 40 de echipaje de la Poliţia de Frontieră - poliţist şi câinele său - se află în pregătire la Centrul Chinologic din Sibiu, singura unitate a Ministerului Administraţiei şi Internelor care dresează câinii de serviciu.


 În plus, în perioada 13 - 26 martie, 30 de echipaje de poliţişti de frontieră din ţări ale Uniunii Europene se vor afla la Sibiu în cadrul unei acţiuni a Agenţiei FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operative la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene).
În cadrul stagiului de pregătire, poliţiştii de frontieră vor încerca să uniformizeze modalizăţile de acţiune în anumite situaţii standard, care pot apărea la frontierele UE.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!

Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la Sibiu:

logo ads
Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite