VIDEO „Profesorul trăsnit” Marian Dănilă și-a sculat liceul în cap. Război pe internet cu elevii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Dănilă, profesor de logică și filozofie la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Sau Mare, este anchetat de comisia de disciplină a unității de învățământ. Împotriva lui Dănilă s-au formulat 13 capete de acuzare. Dascălul a devenit renumit după ce și-a făcut un obicei din a-și apostrofa elevii pe internet, prin postări video și pe blogul personal.

Postările de pe blog, momentele în care s-a filmat postate pe YouTube dar și o serie de plângeri formulate împotriva sa de elevi, păriniți și colegi de catedră au generat demararea unei anchete interne la nivelul Colegiului Național „Mihai Eminescu”, unde profesorul predă de la începutul anului școlar. Împotriva sa există nu mai puțin de 13 capete de acuzare. Ioan Pop, directorul instituției de învățământ, acuzat de profesor într-o postare pe blog că i-ar fi refuzat decontarea navetei și că l-ar fi numit „senil”, a confirmat existența unei anchete interne, însă a refuzat să divulge acuzațiile. „Există o anchetă a comisiei de disciplină, sunt audiați elevi, profesori și părinți, dar asta este tot ce vă pot spune acum. Vă vom oferi detaliile la final” a declarat directorul. Ioan Pop a refuzat să explice motivele pentru care profesorul „trăsnit” a chemat poliția la școală, moment de asemenea menționat menționat pe blog. Marian Dănilă a refuzat să discute cu reporterul „Adevărul de Transilvania”, însă poziția sa este postată pe internet.

Se va apăra doar după vacanță

Marian Dănilă:
Toate acuzaţiile elevilor şi părinţilor îndeplinesc două condiţii esenţiale: nu reprezintă fapte dovedite ca fiind adevărate și nu reprezintă fapte demonstrate ca fiind indiscutabil ilegale şi grave. Este vorba despre vreo 13 acuzaţii, din care nu cunosc niciuna. Nu mi s-a spus nimic anterior despre ele, despre existenţa lor. Deci cum aş putea să mă apăr fără o perioadă de cugetare prealabilă? Şi sunt multe. Impulsiv sau afectiv, clar” scrie profesorul.

Vezi aici apărarea profesorului

Pe blog, profesorul mai explică că își va prezenta apărarea doar după vacanță. „Şi luni, după vacanţă, domnule profesor de sport, vă voi lista şi înmâna această apărare şi o voi semna. Încolo, nu vă urez sărbători fericite, că pe amele le-aţi cam stricat...” încheie Dănilă.

L-ar fi luat de gât pe un elev

Elevii din liceu afirmă că ancheta comisiei de disciplină a fost demarată după ce un elev de clasa a IX-a D ar fi fost luat de gât de profesor chiar în sala de clasă. Directorul liceului nu a confirmat informația. Elevii clasei respective sunt amintiți însă într-o postare de pe blog.
„Am intuit ceva. Că faptul că m-am hotărât să le dau fiecăruia câte un doi - celor din a IX-a D - ar putea să pară iraţional... Nu-i. (...) Ca să poţi evalua verbal 10-15 elevi trebuia să poţi trece de la un elev, la altul, ceea ce nu s-a putut, că s-au coalizat...”

Vezi aici cum îl tratează elevii pe profesor

În ultimii ani, Marian Dănilă, alias Șuta Marian Cârlig (pe internet) s-a filmat bând bere fără alcool și a postat filmarea pe YouTube, a lăsat corijenți jumătate dintre elevii unei unități de învățământ din Maramureș, pe care i-a numit ulterior „idioți” pe blogul personal. La începutul anului școlar, a fost închis afară din clasă de proprii săi elevi, iar ulterior liceenii au organizat o mișcare de protest pe holurile unității de învățământ și au scandat „demisia” în fața sălii profesorale.
Ultima ispravă a profesorului s-a produs în data de 11 decembrie. Dănilă a postat lucrări nesemnate, scrise „cu picioarele” de elevii clasei a IX-a B. Profesorul a primit replica la rubrica de comentarii de pe blog: „Te distrug Dănilă!”

Vezi aici răspunsul elevului

Ultima postare a profesorului datează de joi, 22 decembrie și se intitulează „Atât Declar, Susţin, şi Semnez...”
„Azi e ultima zi de şcoală din semestrul I. Aveam ore de la 8. M-am hotărât să nu mă duc, din mai multe motive”. 

Vezi aici motivele


CITEȘTE ȘI

„Profesorul „YouTube”, în conflict cu liceenii de la „Eminescu”

„Filozoful nebun” Marian Dănilă rămâne la catedră

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite