„Filozoful nebun” Marian Dănilă rămâne la catedră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Testarea psihologică a capacității de muncă cerută de Colegiul Național „Mihai Eminescu” l-a scos pe profesorul „YouYube” sănătos tun. Acesta va continua să predea la colegiu cel puțin până la finele acestui an.

Profesorul Marian Dănilă a trecut de evaluarea anuală de medicina muncii și va continua să predea la Colegiul Național „Mihai Eminescu” cel puțin până la începutul anului viitor. În pofida protestelor cadrelor didactice și elevilor de la colegiu, profesorul, care își exprimă de ani de zile în mod public frustrările, printr-o serie de videoclipuri cu conținut controversat postate pe YouTube și postări pe blog, va continua să predea  la cel mai bine cotat colegiu sătmărean, după ce a trecut cu brio de testările de medicina muncii. Testarea profesorilor de la „Eminescu” s-a încheiat în urmă cu aproximativ două săptămâni.

„Profesorul Marian Dănilă a trecut testul, deci va rămâne să predea cel puțin până la începutul anului viitor, dată la care ocupantul postului ar putea reveni la catedră. Menționez însă că în cazul profesorului Dănilă a fost vorba despre testarea standard de medicina muncii, care a implicat o evaluare psihologică, și nu de o evaluare psihiatrică a profesorului” a declarat directorul CN „Mihai Eminescu”, Ioan Pop. Marian Dănilă a refuzat să discute cu reporterul „Adevărul de Transilvania”.

Conform normativelor în vigoare, testarea de la medicina muncii implică doar o evaluare psihologică a capacității de muncă. Hotărârea de Guvern 355/2007 care reglementează supravegherea sănătății lucrătorilor stipulează că „medicul specialist de medicina muncii poate solicita şi alte investigaţii şi examene medicale de specialitate”, situație în care s-a fi putut încadra și cazul profesorului Dănilă. Directorul liceului nu a precizat dacă fișa de aptitudini completată de medic la finalul evaluării a conținut vreo recomandare de control psihiatric.

Citiți mai multe detallii în ediția de mâine a cotidianului ADEVĂRUL

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite