Profu’ trăsnit de la „Eminescu”, găsit vinovat la comisia de disciplină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul școlar amână concedierea lui Marian Dănilă pentru a evita posibilitatea repunerii profesorului la catedră de către instanță. Împotriva profesorului au fost formulate aproximativ 20 de capete de acuzare.

Comisia de disciplină a Colegiului Național „Mihai Eminescu” a decis excluderea profesorului Marian Dănilă din corpul profesoral al instituției de învățământ. Profesorul a fost cercetat și găsit vinovat de o serie amplă de acuzații, printre care de comportament abuziv față de elevi și jigniri aduse în mod public corpului profesoral și elevilor. Acuzațiile la adresa profesorului au venit din partea elevilor, părinților, colegilor de catedră și a conducerii instituției de învățământ. Recomandarea comisiei este analizată de compartimentul juridic din Inspectoratul Școlar Județean.

CITAT: Gigel Bud, inspector școlar general: „Nu vreau să putem fi atacați, iar ulterior, decizia noastră să fie anulată în instanță pe motive procedurale”

Profesorul ar putea fi concediat în zilele următoare. Inspectorul școlar general Gigel Bud a declarat pentru „Adevărul de Transilvania” că juriștii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) analizează soluția comisiei de disciplină: „Am înaintat recomandările Comisiei spre analiză la juriști, ca să vedem dacă decizia forului a fost luată pe baza unor argumente obiective. Până nu pun juriștii totul cap la cap nu pot să spun mai multe. Suntem precauți întrucât nu vreau să putem fi atacați, iar ulterior, decizia noastră să fie anulată în instanță pe motive procedurale” explică inspectorul școlar general. Profesorul Dănilă nu a putut fi contactat pentru declarații.
Vezi aici cum îl tratează elevii pe profesor
Inițial, împotriva lui Marian Dănilă au fost formulate 13 capete de acuzare, însă pe parcursul audierilor, unde au fost chemați elevi, părinți și profesori, acestea s-au înmulțit. „Sunt peste 13 acuzații, sunt mai multe, nu le pot însă nominaliza pe toate până nu vom lua o hotărâre definitivă” a declarat inspectorul școlar general.  Potrivit unor elevi din liceu, profesorul a fost acuzat și de agresiune. Informația nu a fost însă confirmată oficial de ISJ.   
Profesorul Marian Dănilă predă logică și filozofie la Colegiul „Eminescu” de la începutul anului școlar și a intrat în război cu conducerea colegiului, pe care a acuzat-o că i-a refuzat ilegal decontarea banilor de navetă din localitatea natală, Negrești-Oaș. Acesta se războiește de luni bune și cu elevii, de care a fost amenințat pe blogul personal. În octombrie, liceenii de la „Eminescu” l-au închis afară din sala de clasă și l-au împiedicat să-și țină orele, după care au organizat un protest pe holurile instituției de învățământ, unde i-au cerut demisia. Ultima ispravă a profesorului s-a produs în data de 11 decembrie. Dănilă a postat lucrări nesemnate, scrise „cu picioarele” de elevii clasei a IX-a B. Profesorul a primit replica la rubrica de comentarii de pe blog: „Te distrug Dănilă!”
Vezi aici detalii
Excluderea profesorului de la catedra de la „Eminescu” nu îl va împiedica pe Dănilă să-și depună dosarul pentru obținerea unui nou post la examenul de titularizare care urmează să se desfășoare în acest an. Profesorii de la „Eminescu” susțin că Dănilă suferă de grave tulburări comportamentale, însă acesta a trecut cu brio în fiecare an de testarea de medicina muncii. Fișele de aptitudini completate de medicii specialiști la finalul evaluării psiho-pedagigice nu au conținut niciodată recomandări pentru control psihiatric. 

CITEȘTE ȘI

„Profesorul „YouTube”, în conflict cu liceenii de la „Eminescu”

„Filozoful nebun” Marian Dănilă rămâne la catedră

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite