Darius Țânțaș, beizadeaua unui milionar din Țara Oașului, a fost condamnat la șase ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Darius Țânțaș a fost condamnat pentru accidentul din 2008
Darius Țânțaș a fost condamnat pentru accidentul din 2008

Darius Ţânţaş, fiul milionarului din Ţara Oașului Vasile Țânțaș, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, în urma rejudecării dosarului în care a fost acuzat de omor din culpă. Sentinţa nu este definitivă.

Sentința în procesul lui Darius Țânțaș a fost pronunțată joi. Acesta a refuzat să face declaraţii la ieșirea din Tribunalul Satu Mare.

Beizadeaua milionarului se face vinovat de producerea unui accident în 7 septembrie 2008, în care Grigore Borhidan, un tânăr de 28 de ani, şi-a pierdut viaţa. Ţânţaş conducea un Mercedes cu o viteză de peste 160 km/h în localitatea Ciuperceni și a izbit din spate mașina condusă de victimă. La prima instanță, în 2010, Darius a fost condamnat la doar trei ani de închisoare cu suspendare. Sentința a fost casată la Curtea de Apel Oradea, iar dosarul a fost trimis spre rejudecare la Tribunalul Satu Mare.

CITEȘTE AICI <<Darius Ţânţaş, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare>>

În urma impactului nimicitor, şoferul maşinii lovite a decedat, iar o pasageră care se afla cu el în mașină mașină a fost rănită. Darius Ţânţaş a suferit și el răni grave în urma accidentului. S-a tratat în Satu Mare, Baia Mare iar ulterior a părăsit țara, la trei zile după accident, fără încuviinţarea Poliţiei, pentru a se trata în străinătate. Dat în urmărire generală, a fost arestat preventiv la întoarcere și a petrecut două luni după gratii.

Dispariția din țară a beizadelei a generat, în 2008, o anchetă internă la nivelul Poliției Satu Mare. Fostul ministru de Interne Cristian David a cerut schimbarea şefului IPJ Satu Mare, comisarul șef Liviu Tăut. Ancheta a evidenţiat faptul că poliţiştii au efectuat cu superficialitate cercetarea la faţa locului şi că au înregistrat cu întârziere evenimentul rutier, fapt ce i-a permis lui Darius să părăsească țara. Cinci poliţişti au fost anchetați, după ce au depus un autodenunț la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea. Ancheta a fost soluționată cu neînceperea urmăririi penale.

Darius Țânțaș este unul dintre copii milionarului Vasile Țânțaș, unul dintre cei mai bogați oameni din nordul țării. Firma Beny Alex deținută de familia Țânțaș a fost implicată în scandalul „băieților deștepți ai energiei”. Milionarul a cumpărat, prin metode obscure, Hotelul „Dacia” din Centrul Vechi al orașului Satu Mare și a concesionat ștrandul municipal. Lucrările de reabilitare ale ambelor obiective achiziționate de miliardar sunt stopate din 2010.

CITEȘTE ȘI


Natalia Mateuţ şi Beniamin Țânțaș au băgat un poliţist în spital

UPDATE Clanul Țânțaș și Dorin Mateuț: I-au „furat” Volvo-ul în 1989 și fata în 2011!


Pericol mortal: criminalii de bani gata

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite