Darius Ţânţaş, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiul omului de afaceri Vasile Ţânţaş, aflat în top 500 miliardari, acuzat de ucidere din culpă, a fost condamnat  la trei ani de închisoare cu suspendare. Timp de cinci ani acesta trebuie să se ferească de toată necazurile, iar în caz contrar, riscă să intre la puşcărie.

Soluţia a fost dată miercuri, în şedinţă publică. Părţile implicate pot face apel în termen de 10 zile.

Fiul miliardarului om de afaceri negreştean Vasile Ţânţaş, Darius Ţânţaş, conducând cu peste 200 de km/h a provocat în data de 7 septembrie 2008 un accident mortal de circulaţie, iar la trei zile s-a făcut nevăzut, motivând că este sub tratament într-o clincă privată din Germania. Şi la data respectivă, poliţiştilor li s-a amputat proasta investigare a dosarului, oferind şansa tânărului de 21 de ani să părăsească ţara.

Însuşi fostul ministru de interne  Cristian David a cerut schimbarea şefului IJP Satu Mare, dr. Ioan Liviu Tăut. Ancheta administrativă a evidenţiat faptul că poliţiştii au efectuat cu superficialitate cercetarea la faţa locului şi că au înregistrat cu întârziere evenimentul, fapt ce i-ar permis autorului faptei să părăsească ţara. Cei cinci poliţişti anchetaţi au depus un autodenunț la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, în care s-au pus la dispoziţia procurorilor, fapt care a demarat ancheta soluţionată cu NUP.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite