Spitalul ucigaş: medicii reşiţeni sunt acuzaţi de malpraxis, după moartea unei femei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Avram, soţul Vioarei, îi acuză pe medicii care au tratat-o de lipsă de profesionalism. Femeia, în vârstă de 50 de ani, a murit pe 14 iunie de edem pulmonar. Boala cu care se internase iniţial însă Vioara Avram a fost un chist la ovare. Acum, bărbatul vrea să facă lumină în cazul soţiei sale, ca să prevină astfel de situaţii.

Gheorghe Avram a depus o plângere împotriva lui Romeo Dumitrescu, chirurg la Spitalul Judeţean Reşiţa, după ce soţia lui a murit în condiţii, spune el, suspecte, în timpul unei operaţii de chist ovarian. La începutul lunii iunie, Vioara Avram a mers la Spitalul din Anina pentru că avea dureri abdominale. Aici, specialiştii au suspectat-o de chist ovarian. „Am dus-o la Reşiţa cu hârtiile în mână. Am intrat în sistem de urgenţă şi apoi a fost operată la insistenţele mele“, a povestit Gheorghe Avram, în vârstă de 50 de ani.  

Medicul Romeo Dumitrescu apreciază că medicii timişoreni nu dau dovadă de colegialitate, atunci când fac astfel de afirmaţii.

image

Bărbatul povesteşte că, la Reşiţa, în sala de operaţie au intrat doi medici ginecologi, dar la final a ieşit medicul chirurg Romeo Dumitrescu. „Nu ştiu cât au stat în sală, dar la final doctorul Dumitrescu ne-a spus foarte direct că soţia mea are cancer. Am simţit că mi se taie respiraţia“, şi-a amintit soţul îndurerat.

A doua părere de specialitate

Oamenii s-au hotărât să ceară şi o a doua opinie, aşa că a plecat la Spitalul Judeţean din Timişoara. Pentru a afla ce s-a întâmplat în operaţia de la Reşiţa, doctorul Doru Vâlceanu de la Timişoara l-a sfătuit pe Gheorghe Avram să meargă şi să ceară protocolul operator, act care consemnă ce s-a făcut la acea intervenţie. „Domnul Avram nu a obţinut acel protocol. Dacă ştiam cu exactitate cum s-a procedat la Reşiţa, poate aş fi făcut altfel. A fost o lipsă de comunicare“, a spus medicul Doru Vâlceanu.
Vioara Avram a fost operată la Timişoara de patru ori în patru săptămâni, starea ei degradându-se de la o zi la alta. „La ultima operaţie cei de la Timişoara au găsit mai multe fire neresorbabile în apropierea rinichiului“, a povestit Avram.  „În ceea ce priveşte acest caz, acuzaţiile nu sunt justificate şi unele dintre ele necolegiale. Femeia a murit la o lună şi jumătate după ce a fost operată la Reşiţa, iar noi ne-am dat toată silinţa să rezolvăm acesta caz“, a declarat Romeo Dumitrescu.

Gheorghe Avram este îndurerat şi crede că soţia sa ar fi putut fi în viaţă.

image

„Am depus plângere la Colegiul Medicilor şi aştept să văd ce spun ei despre aceastp situaţie”, Gheorghe Avram, soţul femeii decedate.

Astfel de acuze de malpraxis au mai fost întâlnite şi în cazul bebeluşului mort în maternitatea reşiţeană. Familia unui băieţel care s-a stins după numai opt ore de viaţă acuză medicii de malpraxis. Georgiana Radosav a adus pe lume un băieţel care a primit din partea doctorilor nota zece, însă, câteva ore mai târziu, micuţul a decedat.

Citeşte mai multe detalii:

Moarte învăluită în mister în maternitatea Spitalului Judeţean (UPDATE)

Printr-o situaţie similară a trecut şi o familie din Teregova. Petria Şerăngău şi-a pierdut fiul de trei luni, după ce micuţul a fost imunizat cu BCG. Părinţii povestesc că, în momentul în care micuţul s-a născut, la maternitatea din Caransebeş nu era stoc de vaccine BCG, pentru imunizarea împotriva TBC-ului.

Citeşte mai multe detalii:

Un copil şi-a pierdut viaţa după ce a fost vaccinat anti TBC

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite