Un copil şi-a pierdut viaţa după ce a fost vaccinat anti TBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petria Şerăngău şi-a pierdut fiul de trei luni, după ce micuţul a fost imunizat cu BCG. În momentul de faţă, familia din Teregova aşteaptă rezultatul necropsiei pentru a putea merge mai departe în aflarea adevărului.

Doi tineri din Teregova trec prin clipe de groază. După ce duminică au petrecut la botezul  fiului lor Moise, luni dimineaţa, mama copilului a constatat stupefiată că pruncul nu mai avea suflare. Părinţii povestesc că, în momentul în care micuţul s-a născut, la maternitatea din Caransebeş nu era stoc de vaccine BCG, pentru imunizarea împotriva TBC-ului.

,,Când am primit scrisoarea de la spital că au venit dozele de vaccin şi că trebuie să mă duc să-l vaccinez, am luat totul în serios crezând că e bine ceea ce fac, nu m-am aşteptat nicio clipă că după tratament copilul meu se va stinge din viaţă”, a spus Petria Şerăngău.

Tatăl lui Moise este disperat şi nici acum nu realizează ce s-a întâmplat. ,,Duminica trecută am avut botezul copilului, iar luni dimineaţa, în jurul orei 3.00, am auzit strigătele disperate ale soţiei mele. M-am dus la pătuţul lui, încă era cald, am încercat să văd ce pot face, dar fiul nostru nu mai dădea niciun semn de viaţă,“ a povestit cu lacrimi în ochi tatăl copilului Moise Sârbu.

În scrisoarea primită de familie de la spital era specificat că, în cazul în care nu se vor prezenta la doctor pentru vaccinarea copilului, vor primi o amendă în valoare de 1.500 de lei. Ştiau că o altă familie din comună care a primit o înştiinţare de la spital şi nu s-a prezentat a fost amendată, cei doi părinţi s-au supus solicitării. Micuţul a fost vaccinat vineri, 28 mai, la Spitalul Municipal Caransebeş. Conducerea spitalului a refuzat să comenteze incidentul, motivând că aşteaptă rezultatul necropsiei.

Două anchete


Cei doi tineri au făcut şi o sesizare la poliţie. ,,Se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor care au dus la deces, dar un răspuns îl vom avea în urma rezultatului necropsiei“, a spus Ancuţa Cărbunariu purtător de cuvânt al Poliţiei Caraş-Severin. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au declarat că şi această instituţie a deschis o anchetă în cazul copilului mort. „Am început şi noi o anchetă. În cursul zilei de astăzi vom da primele rezultate“, a spus Dragoş Luca, şeful DSP Caraş.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite