Victimele din tragedia aviatică de la Tuzla sunt omagiate de piloţii din Caransebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cărăşenii au dedicat primul zbor de astăzi colegilor lor, care au murit aseară în accident. Specialiştii în aviaţie nu scot din calcul o eventuală greşeală de pilotaj, însă există şi ipoteza unei defecţiuni a aparatului de zbor.

Tragicul accident aviatic de la Tuzla a şocat o ţară întreagă. Piloţii din Caransebeş sunt şi ei şocaţi de acestă tragedie. În semn de solidaritate cu familiile victimelor, primul zbor de astăzi din cadrul cursului de pilotaj de la Aeroclubul din Caransebeş a fost în memoria scafandrilor militari profesionişti.

“Prima decolare de astăzi a fost un omagiu pentru cei care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident. Eu l-am cunoscut pe comandantul Jianu. Am fost prieteni, dar ne vedeam foarte rar pentru că lucram pentru regimente diferite”, a spus Daniel Bălăşoiu, un fost pilot militar pe elicopter. “Sunt din acelaşi judeţ cu comandorul. Era un om deosebit şi un profesionist desăvârşit. Înainte de toate, a fost un om adevărat”, subliniază pilotul caransebeşean.

Tragedie la Tuzla / Surse din anchetă susţin că avionul era încărcat peste limită! Vezi aici lista militarilor decedaţi în avionul morţii

FOTO UPDATE / Catastrofă aviatică la Tuzla: 12 oameni au murit, iar alţi 2 sunt grav răniţi

Ipoteze peste ipoteze
De asemenea, piloţii caransebeşeni nu scot din calcul o potenţială explozie în aer. Asta, din cauza faptului că paraşutiştii care au sărit din avion, au avut timp să îşi dea seama că se întâmplă ceva în neregulă. “Suferinţa este enormă. Îl ştiam din vedere pe comandantul Nicolae Jianu. E a fost o promoţie mai mică decât mine. Nu  pot să mă exprim asupra cauzelor care au condus la această tragedie. Ancheta îşi va spune cuvântul”, spune Ioan Roşca, un alt pilot caransebeşan, cu peste 2.000 de ore de zbor. 

Prima ipoteză în catastrofa aviatică de la Tuzla: eroare de pilotaj

Potrivit piloţilor cărăşeni, decolarea pe care comandanutul Nicolae Jianu a realizat-o este dificilă şi a fost îngreunată de încărcătura mare pe care o avea avionul militar. ”În astfel de cazuri, toţi ocupanţii aparatului de zbor trebuie să fie grupaţi spre cabină. Avionul are o sarcină foarte grea. Mai mult de 100 de kilograme cântăreşte numai echipamentul unui singur paraşutist”, a adăugat Daniel Bălăşoiu.

Investiţie de precauţie
Primarul municipiului Caransebeş, Marcel Vela spune că în oraşul de pe Timiş şi Sebeş, în anul 2008 a abţinut chiar o aprobare pentru cumpărarea unui avion nou, produs în Germania.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

GALERIE FOTO CU PRELUAREA SUPRAVIEȚUITORILOR DE ELICOPTERUL MAI

“Avionul poate plana şi ateriza chiar cu motorul oprit, iar în caz de teren accidentat are o paraşută imensă care îl susţine şi îl ajută să aterizeze în siguranţă. În acest context, elevii care învaţă să piloteze la Caransebeş sunt în siguranţă”, spune Marcel Vela, primarul municipiului.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite