Prima ipoteză în catastrofa aviatică de la Tuzla: eroare de pilotaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful postului de poliţie din Tuzla, agentul-şef Paraschiv Datcu, a făcut declaraţii la faţa locului despre catastrofa aviatică. Prima ipoteză ce se prefigurează - eroare de pilotaj. Victimele se află în continuare carbonizate în avion.

„Din primele cercetări se pare ca a fost vorba de o eroare de pilotaj, dar şi o defecţiune tehnică", a declarat în jurul orei 21.00, şeful postului de poliţie din Tuzla, agentul-şef Paraschiv Datcu.

FOTO EXCLUSIV / Catastrofă aviatică la Tuzla: 11 oameni au murit, iar alţi 3 sunt grav răniţi

El a relatat că în urma unui apel la 112 făcut de un localnic, care anunţa un incendiu de proporţii în zona aerodromului Tuzla, un echipaj mixt de poliţie, pompieri şi medici s-a deplasat la locul dezastrului.

GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

GALERIE FOTO CU PRELUAREA SUPRAVIEȚUITORILOR DE ELICOPTERUL MAI

„Flăcările aveau zece metri înălţime. Pompierii s-au chinuit aproape o oră să stingă focul", a completat Datcu.

Şeful postului de poliţie Tuzla a confirmat că la bord se aflau 14 militari. După accident doar trei mai aveau puls. „Restul de 11 tineri nu s-au mai putut salva, fiind găsiţi carbonizaţi în interiorul avionului, în poziţie de zbor. Câteva dintre victime încă mai aveau centurile puse, semn că explozia i-a luat prin surprindere", a precizat poliţistul.

Nici până la această dată nu a fost dat publicităţii jurnalul de bord cu numele celor care se aflau în misiune. Ministerul Apărării are la faţa locului un echipaj complex care cercetează condiţiile de zbor.

UPDATE: "Subfinanţarea armatei este vinovată moral pentru tragedia aviatică de la Tuzla", au spus militarii timişoreni în rezervă

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite