Tragedie la Tuzla. Surse din anchetă susţin că avionul era încărcat peste limită! Vezi aici lista militarilor decedaţi în avionul morţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii rămaşi prinşi între fiarele arse ale avionului AN-2, prăbuşit aseară la Tuzla, au fost descarceraţi în timpul nopţii şi duşi la morga Cimitirului Central Constanţa. Identificarea şi necropsia vor fi efectuate de trei echipe de medici legişti.

Update Ora 18.30 - Anchetatorii au încărcat fuselajul avionului carbonizat de la Tuzla în două camioane ale Armatei. Cel mai probabil, ancheta va continua în laborator.

GALERIE FOTO FAMILIILE ŞI COLEGII MILITARILOR MORŢI LA TUZLA AU ADUS UN ULTIM OMAGIU

Update Ora 16.00 - Supravieţuitorii tragediei de la Tuzla au fost salvaţi de un erou. Bărbatul se afla în bază în momentul producerii accidentulu aviatic.

Update Ora 15.40
- Au fost identificate nouă dintre cadavrele tinerilor care au pierit în catastrofa de la Tuzla.

Update Ora 14.45
- Anchetatorii au început să adune resturile de la avion pe care le duc într-un hangar pentru a putea fi cercetate amănunţit. Surse din rândul anchetatorilor spun că, pe lângă eroarea umană, este luată în calcul şi varianta blocării în zbor a motorului. A doua variantă va putea fi mai uşor verificată întrucât motorul avionului a fost găsit aproape întreg.

Au fost identificate nouă dintre cadavrele tinerilor care au pierit în catastrofa de la Tuzla

Update Ora 11.30 -
Morga Cimitirului Central din Constanţa, unde sunt efectuate necropsiile celor 11 victime ale accidentului aviatic de la Tuzla, este păzită de jandarmi. Rudelor victimelor li s-a interzis să vorbească cu presa.

Ancheta de la Tuzla este coordonată de procurorul din cazul „Elodia"

Update Ora 11.00 -
Surse din anchetă spun că avionul executa al şaselea zbor din ziua respectivă. Pleca într-o misiune de paraşutare. La un moment dat avionul s-a ridicat, după care s-a prăbuşit brusc. La contactul cu solul, AN-2 a luat foc.
Odată sosiţi la faţa locului, anchetatorii au dat peste o imagine înfiorătoare: cadavrele carbonizate ale celor 11 militari nu erau împrăştiate, ci făcute grămadă. Niciunul dintre militari nu purta centură de siguranţă.

Supravieţuitorii tragediei aviatice au fost transferaţi la Spitalul Militar din Capitală

Update Ora 10.00
Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea şi şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, urmăresc cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarilor răniţi şi sunt alături de familiile greu încercate, precizează MApN.

Mai citiţi şi:

Istoricul accidentelor aviatice din judeţul Constanţa

FOTO UPDATE / Catastrofă aviatică la Tuzla: 12 oameni au murit, iar alţi 2 sunt grav răniţi

Update Ora 9.50 Victimele acccidentului aviatic de la Tuzla sunt:

Comandorul Nicolae Jianu avea 49 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.
Locotenent-comandorul Cătălin Vicenţiu Antoche avea 34 de ani, era căsătorit şi avea un copil.
Locotenentul Lavinia Guiţă avea 26 de ani şi era necăsătorită.
Maistrul militar clasa I Răzvan Rângheţ avea 43 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.
Locotenentul Liviu Antim avea 27 de ani şi era necăsătorit.
Maistrul militar clasa a II-a Florin Claudiu Cişmaşu avea 34 de ani, era căsătorit şi avea doi copii.
Maistrul militar clasa a II-a Cătălin Rădoi avea 36 de ani, era căsătorit şi avea un copil.
Maistrul militar clasa a III-a Băduţ Papuc avea 29 de ani şi era necăsătorit.
Fruntaşul Constantin Vlăduţ Sărman avea 26 de ani şi era necăsătorit.
Fruntaşul Marius Cătălin Chioveanu avea 22 de ani şi era necăsătorit.
Fruntaşul Cosmin Furtună avea 28 de ani şi era necăsătorit.
Soldatul Cosmin Florescu avea 25 de ani şi era necăsătorit.

Echipa mixtă de anchetă formată din reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale (MAPN), Parchetului Militar şi Parchetului Constanţa  au sosit la Tuzla aseară, în jurul orei 22.00 şi au cercetat locul accidentului o parte din noapte, fiind nevoiţi să se oprească din cauza întunericului. Cutia neagră a avionului a fost găsită, însă reprezentanţii Armatei nu au făcut nicio declaraţie cu privire la informaţiile obţinute.

Catastrofă aviatică la Tuzla: 12 oameni au murit, iar alţi 2 sunt grav răniţi
La Tuzla continuă la lumina farurilor ancheta în cazul accidentului aviatic
GALERIE FOTO DE LA LOCUL ACCIDENTULUI

Anchetatorii s-au întors la locul accidentului la primele ore ale dimineţii şi scotocesc printre fiarele arse ale aeronavei. Misiunea este deosebit de grea întrucât dovezi importante au fost distruse de flăcări.

DN 39 Constanţa - Mangalia a fost redat circulaţiei încă din timpul nopţii.

MApN-ul tace

Între timp, Ministerul Apărării Naţionale se comportă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat şi tratează tragedia de la Tuzla ca pe un accident banal. Informaţiile aflate pe pagina de internet www.mapn.ro se limitează doar la anunţarea accidentului şi la confirmarea faptului că una dintre persoanele decedate este comandorul Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Aurel Vlaicu din Boboc.

image



În ceea ce priveşte detaliile accidentului, MApN a rămas la 10 morţi şi trei răniţi. Defapt, în aeronavă se aflau 14 persoane. În urma prăbuşirii avionului, 11 persoane şi-au pierdut viaţa pe loc, iar una a decedat azi-noapte, la Spitalul Militar Bucureşti. Alte două persoane de află în afară de pericol.

Încărcat peste capacitatea maximă

Peste 30 de aviatori au fost aduşi la locul accidentului pentru a „peria“ zona în căutare de indicii sau informaţii care ar putea ajuta ancheta. Oamenii legii îşi îndreaptă atenţia spre zone mai îndepărtate de perimetrul unde s-a prăbuşit aeronava, respectiv pe pista de decolare.

Surse din cadrul anchetei spun că în carlingă se aflau mai multe persoane decât capacitatea maximă admisă. De asemenea, se pare că avionul a primit aprobare de zbor pentru 13 persoane şi nu pentru 14, câte se aflau în AN-2.

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite