Constanţa: Presupusul erou de la Tuzla, martor-cheie în anchetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marius Nazare şi Daniel Bâlsanu sunt supravieţuitorii catastrofei aviatice de la Tuzla. Ei i-ar datora viaţa unui coleg din marină: căpitan comandor Marian Marin, care se afla acolo în momentul accidentului.

UPDATE: Căpitanul comandor Marian Marin este martor în ancheta militară, iar procurorii nu i-au permis să vorbească despre cele petrecute la Tuzla. „Este vorba despre o anchetă în curs. Mărturia domnului comandor este foarte importantă. Nu avem permisiunea membrilor comisiei pentru a-i permite să vorbească şi nici acordul său personal“, a declarat maiorul Constantin Spânu. Surse din anchetă au precizat că într-adevăr Marian Marin se afla la marginea pistei în momentul în care avionul a decolat pentru că militarii erau subalternii săi iar procedura îi cerea să supravegheze exerciţiul.

GALERIE FOTO FAMILIILE ŞI COLEGII MILITARILOR MORŢI LA TUZLA AU ADUS UN ULTIM OMAGIU

Constanţa: Unde vor avea loc funeraliile victimelor accidentului aviatic de la Tuzla

Mai mulţi militari de la baza Tuzla care se aflau la capătul pistei de decolare au văzut întreg filmul groaznicului accident de la Tuzla. Accidentul s-a produs luni, la ora 17.40, la doi kilometri de pistă. În acel moment colegii au luat-o la fugă către locul dezastrului. Aici variantele oficiale se contrazic.

Tatăl maistrul militar Răzvan Rangheţ: “Am fost aviator toată viaţa şi ştiu AN-2-urile. Sigur a fost eroare umană”

Ultimul zbor: Trupurile aviatorilor căzuţi la Tuzla au fost aduse pe Aerodromul de la Boboc
Tragedie la Tuzla. Surse din anchetă susţin că avionul era încărcat peste limită! Vezi aici lista militarilor decedaţi în avionul morţii

Au fost identificate nouă dintre cadavrele tinerilor care au pierit în catastrofa de la Tuzla

Trupul neînsufleţit al lt. comandorului Cătălin Antoche mort în accidentul aviatic de la Tuzla a fost depus la biserică în Focşani

Militarul brăilean mort în catastrofa de la Tuzla a fost adus acasă

General de flotilă Victor Strâmbeanu a declarat, la locul tragediei, că a existat un erou, mulţumită căruia au existat şi supravieţuitori ai acestei tragedii. Numele celui care a reuşit să-i salveze pe Marius Nazare, Daniel Bâlsanu şi Liviu Antim (între timp decedat) este Marian Marin, scafandru profesionist şi şef al comandamentului de scafandri de lupte. El este cel care ar fi reuşit să îi scoată pe răniţi din zona tragediei, departe de flăcările şi exploziile de care era cuprins avionul, ajutat de colegul său, Paul Adochiei.

„Nu a existat nici un erou. Este drept că au existat doi militari care au încercat să intervină, Marian Marin şi Paul Adochiei, însă nu s-au putut apropia din cauza exploziilor succesive. Ar fi nedrept să îi numim eroi. Au încercat să dea o mână de ajutor, însă nu au reuşit“, a declarat locotenent-comandorul Mugurel Pascu, purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forţelor Navale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite