Profesorul agresiv a scăpat basma curată din scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Borcean a fost ajutat să scape de sancţiuni chiar de juristul Inspectoratului Şcolar. Dascălul reşiţean a fost acuzat în luna martie că a agresat o colegă de catedră, pe motiv că aceasta a avut un schimb dur de replici cu fiul lui.

Citeşte şi:

Mai bine educatoare acasă decât învăţătoare navetistă

Care şcoli scapă de comasare şi care îşi închid definitiv porţile

Sancţionat contravenţional de poliţişti după ce a agresat o colegă chiar în sala de sport, în faţa copiilor şi a părinţilor acestora, profesorul Nicolae Borcean a fost scos basma curată de Inspectoratul Şcolar Judeţean, în ciuda faptul că ancheta internă a Clubului Sportiv Şcolar l-a găsit vinovat. Fiul său, Laurenţiu, de la care a pornit scandalul cu antrenoarea Mihaela Rugaci, a plătit însă pentru ieşirea nervoasă, cu reţinerea a 10 la sută din salariu pe o perioadă de trei luni.
Mihaela Rugaci este dezamăgită de faptul că Nicolae Borcean, omul care a agresat-o verbal şi chiar fizic în sala de gimnastică, a scăpat nesancţionat de Inspectoratul Şcolar. „Este revoltător. Poliţiştii l-au amendat, considerându-l vinovat, pentru ca acum să văd că nu se ia nicio măsură împotriva lui”, a spus antrenoarea care a căzut victimă furiei lui Nicolae şi Laurenţiu Borcean. Potrivit lui Ioan Stan, directorul CSŞ Reşiţa, Nicolae Borcean a fost ajutat chiar de angajaţi ai Inspectoratului Şcolar să scape de orice fel de sancţiune. „Noi am convocat Comisia de Disciplină a şcolii pentru a analiza incidentele. Înainte de a fi anunţate concluziile, am purtat o discuţie cu reprezentanţii Inspectoratului. Juristul mi-a spus că în comisie nu are ce căuta un reprezentant al sindicatului şi că trebuie să reanalizăm cazul, de data asta, fără Adrian Dacica, liderul de sindicat”, a spus Stan.

Juristul Inspectoratului a încurcat borcanele
Refăcută comisia de cercetare a faptelor ce pot constitui abatere, Nicolae Borcean a primit avertisment scris, în timp ce, fiul său, pentru că nu este la prima abatere, a fost penalizat cu 10 procente din salariu pentru o perioadă de trei luni. Nicolae Borcean a contestat decizia comisiei la Inspectorat. „Nu a negat faptele, ci a reclamat că sancţiunea a venit mai târziu de 30 de zile de la data reclamaţiei. Inspectoratul i-a dat dreptate şi a anulat orice sancţiune. S-a întârziat din cauza juristului, care mi-a spus că trebuie refăcută ancheta, fără vreun reprezentant al sindicatului”, a adăugat directorul CSŞ.
Până la închiderea ediţiei, nici Nicolae Borcean, nici fiul său nu au putut fi contactaţi pentru a comenta cele întâmplate.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite