Banii reşiţenilor au fost îngropaţi la Km7 şi în Centrul Civic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce Reşiţa este un adevărat pol al sărăciei, edilii au aruncat cu bani în investiţii inutile. Numai la Km 7 şi în Centrul Civic al oraşului au fost îngropate milioane de euro, adevăratele priorităţi ale oamenilor fiind neglijate. Câteva milioane bune de euro s-au dus pe apa sâmbetei.

CITEŞTE ŞI:

Municipalitatea cheltuie bani pe o parcare modernă pentru sezonul estival

Deva va avea fântână muzicală pe bani europeni

Capitala unuia dintre cele mai sărace judeţe din România şi-a permis luxul de a îngropa milioane de euro într-un parc industrial care nu a fost finalizat nici acum, la şase ani de la demararea lucrărilor, şi care nu prezintă interes pentru niciun investitor. Numai nivelarea terenului din zonă a costat două milioane de euro. DNA-ul cercetează încă unde s-au dus atâţia bani, pentru că, din platforma pe care ar fi trebuit să se construiască un spital de urgenţă şi un parc industrial nu au rămas decât nişte movile de pământ. În tot acest timp, reşiţenii continuă să-şi rişte viaţa circulând cu mijloace de transport în comun importate din cimitirele de fiare vechi occidentale.

Centru civic de milioane

Sume exorbitante din banii publici s-au cheltuit şi pentru reabilitarea Centrului Civic. „Centrul Civic a fost gândit de toţi arhitecţii oraşului. Ei au dat soluţia ca acesta să fie unul pietonal. Imediat după renovare, aici au intrat maşini grele şi normal că dalele s-au spart. Eu am gândit ca acest centru să fie unul productiv, să se facă terase la fel ca în alte oraşe ale ţării“, a spus Liviu Spătaru, fostul primar al Reşiţei. Iniţial, Centrul Civic a înghiţit ceva mai mult de 3,8 de milioane de lei. Cu desele lucrările de reparatii, suma a ajuns la 5 milioane de lei.


Investiţii inutile

Actuala administraţie publică locală recunoaşte că banii reşiţenilor s-au dus pe Apa Sâmbetei. „Proiectul «Kilometrul 7» a costat patru milioane de euro. În prezent se aşteaptă investitori, dar zona nu este atractivă pentru că lipsesc utilităţile. Doar curent electric există acolo”, a spus Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. Cristian Marta este doar unul reşiţenii nemulţumiţi de modul în care au fost cheltuiţi banii de la bugetul local. „Priorităţile oraşului sunt cu totul şi cu totul altele. Era bine venit şi un proiect de genul celui de la KM 7, dar unul realist. Acolo s-au păpat bani cu bună ştiinţă, s-au îmbogăţit destui. Centrul Civic este un caz similar”, a spus reşiţeanul.

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite