Municipalitatea cheltuie bani pe o parcare modernă pentru sezonul estival

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În vreme ce oraşul este sufocat de traficul tot mai greoi, municipalitatea se pregăteşte să finalizeze parcarea de lângă Ştrandul Neptun. În aceaşi vreme şoferii se iau de cap din cauza lipsei parcărilor în centrul oraşului.

Administraţia cheltuie bani publici în proiecte care sfidează nu doar criza, ci şi orice logică. Oamenii trăiesc cu spaima scăderii lefurilor, dar Aradul se poate „lăuda” cu investiţii aberante atât ca şi cost, cât şi ca şi utilitate.

O investiţie inutilă este noua parcare de lângă Ştrandul Neptun, pentru care  Primăria a pus la bătaie peste un milion de lei. Inutilă, având în vedere că aceasta va fi utilizată doar în sezonul estival.

Deva va avea fântână muzicală pe bani europeni

La capitolul inutilitate stă ţi parcarea dintre patinoar şi Clubul Activ, pentru care autorităţile au cheltuit în 2007 un milion de lei. Parcarea a fost semaforizată, deşi de trei ani stă nefolosită pentru că nimeni nu ştie de ea. „Parcarea a fost concepută împreună cu investiţia de la patinoar. Cât priveşte semaforizarea ei, noi prevedeam un flux mare al celor care vor veni la patinoar, dar se pare că datorită vremii nu am putut să-l folosim atât de mult cum ne-am fi dorit”, a declarat Corina Drăghici, purtătorul de cuvânt al Primăriei Arad.

Patinoarul în stand-by

După patru ani de la inaugurarea cu surle şi trâmbiţe a patinoarului din cartierul Subcetate, acesta s-a dovedit a fi nerentabil. Construit pe bani grei, cu peste un milion de euro, patinoarul este departe de a-şi fi scos investiţia, mai ales că a stat mai mult închis, chiar pe perioada iernii. Pentru a mai scoate un pic din „pârleală”, autorităţile şi-au propus alţi 200.000 de lei care să ia drumul patinoarului, bani ce ar urma să fie cheltuiţi pentru gazon artificial.

Chiar şi aşa, în momentul de faţă patinoarul municipal e în stand-by. Nimeni nu s-a apucat de lucru, iar pentru tinerii care-l foloseau pe post de skatepark, acum nu mai reprezintă niciun interes

„Este lipsit de orice logică. În loc să fi îl privatizeze, sau măcar să-l acopere pentru a funcţiona şi vara, aşa stă luni de zile fără să fie utilizat. Au fost cheltuiţi peste un milion de euro, dar probabil se vor mai băga bani mulţi în el în continuare”, a spus Roland Rusu, arădean.

Semnalizarea rutieră în oraş costă trei milioane de euro

După introducerea semafoarelor atât în centrul oraşului, cât şi în cartiere, primăria pune la bătaie peste 11 milioane de lei pentru întreţinerea semnalizării rutiere.

Este vorba de un contract costisitor, câştigat de asociaţia S.C. UTI Traffic Management S.A. şi S.C. SearchCorporation SRL. „Banii sunt alocaţi de la bugetul local. Alţi 474.000 de euro vor fi plătiţi pentru amenajarea sensului giratoriu, la intrarea dinspre Podul Decebal către ştrand”, a spus Drăghici.

Sumele mari cheltuite pe semaforizare şi pentru întreţinerea acesteia sunt inutile având în vedere haosul generat deja de noile străzi semnalizate care fac zilnic traficul din oraş infernal pentru şoferi, în special în orele de vârf.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite