Valutist jefuit de 100.000 de lei în Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul jefuit. Foto Alex Policală
Bărbatul jefuit. Foto Alex Policală

Bărbatul purta tot timpul valori mari de bani la el, ceea ce l-a transformat într-o ţintă sigură pentru hoţ.

Un ploieştean a fost jefuit în plină zi de către un individ în cartierul Malul Roşu. Acesta a fost atacat şi ameninţat cu cuţitul, în momentul în care ieşise din casă şi se pregătea să intre într-un taxi, de către un bărbat îmbrăcat sport care l-a lovit cu pumnii şi picioarele pentru a-l deposeda de o borsetă. Cum în ajutorul bărbatului a sărit şi concubina acestuia, atacatorul a zgâriat-o uşor în zona feţei cu lama cuţitului.

Tâlharul a reuşit să fugă cu borseta victimei care conţinea conform spuselor acestuia, suma de 100.000 de lei, (peste 23.800 de euro). Victima, Ion Alexiu, în vârstă de peste 40 de ani, este cunoscut ca fiind „schimbaci" de valută şi se învârte în cercuri interlope. Obişnuinţa de a umbla  cu valori mari de bani a atras atenţia acestui individ care l-a atacat ziua în amiaza mare, chiar lângă poarta casei. Acesta a declarat presei că a fost lovit cu pumnul din lateral-spate după care a urmat a doua lovitură care l-a trântit pe asfalt, mai ales că victima are un handicap locomotor şi se deplasează cu ajutorul a două cârje.

Citiţi şi aici mai multe despre aceste caz

Comercianții iliciți își fac veacul în centrul Ploieștiului

Taximetristul care venise să-l ia de acasă pe Ion Alexiu a fugit, demarând în trombă, când l-a văzut pe acesta luat la bătaie, fără să solicite vreun ajutor. „Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit că partea vătămată a fost agresată de un bărbat necunoscut, care l-a deposedat de geanta pe care o ţinea în mână, ameninţându-l cu un cuţit. În urma cercetărilor a fost realizat portretul robot al suspectului, semnalmentele acestuia fiind: tânăr, aproximativ 25 - 30 ani; constituţie astenică, înălţime de aproximativ 1,75-1,80 m; faţă ovală; pe cap purta o şapcă şi era îmbrăcat sport, cu o geacă şi un tricou. Partea vătămată a declarat că în geanta sustrasă se afla suma de peste 100.000 lei, în lei şi valută", ne-a declarat inspectorul Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al IJP Prahova.

Un echipaj al ambulanţei, sosit la faţa locului, a acordat îngrijiri medicale celor doi, fără a fi necesară transportarea lor la spital. Acum, cu o pagubă atât de mare, păgubaşul a promis o recompensă grasă, fără a preciza suma, celui care va oferi informaţii pentru prinderea tâlharului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite