Comercianţii iliciţi îşi fac veacul în centrul Ploieştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrul pietonal din Ploieşti rămâne locul de întâlnire al valutiştilor al vânzătorilor de telefoane furate. Arhivă Adevărul Ploieşti
Centrul pietonal din Ploieşti rămâne locul de întâlnire al valutiştilor al vânzătorilor de telefoane furate. Arhivă Adevărul Ploieşti

Incidentul cu valutistul jefuit din Ploieşti ne duce cu gândul la grupurile de comercianţi iliciţi care se învârt zilnic de câţiva ani prin centrul civic al Ploieştiului, deranjând prin comportamentul şi scandalurile lor lor pe locuitorii din zonă şi pe trecători.

Toate acestea se petrec fără ca vreo instituţie poliţienească precum Poliţia Municipiului, Poliţia Locală, sau Jandarmeria să ia vreo măsură, unele dintre acestea pretextând că este foarte greu de dovedit activitatea infracţională a acestor indivizi. Poliţia a desfăşurat doar o singură acţiune de amploare pentru „perierea" zonei şi asta la finalul lunii iunie când peste 30 de indivizi au fost săltaţi din centrul civic, pe unde îşi  făceau veacul.

Indivizii au fost chiar revoltaţi că poliţiştii au „tupeul" să-i ia la întrebări şi chiar au început să-i bruscheze. „Poliţiştii şi jandarmii au desfăşurat o acţiune de depistare a elementelor parazitare, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor antisociale. Vom mai organiza astfel de acţiuni şi în perioada următoare", a declarat atunci inspectorul Daniel Radu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Din păcate, Poliţia nu a mai organizat astfel de acţiuni iar toţi aceşti indivizi au revenit la locurile lor, parcă şi mai îndrăzneţi în atitudinea de sfidare a cetăţenilor şi a autorităţilor, fie ele locale sau naţionale. Deocamdată centrul pietonal din Ploieşti rămâne  locul de întâlnire al valutiştilor al vânzătorilor de telefoane furate şi al „şuţilor" (hoţii de buzunare) care îşi schimbă marfa furată fără nicio teamă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite