18 sesizări la Poliţie privind incidente electorale, în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alegeri locale 2012
Alegeri locale 2012

De la începutul votului, în Prahova au fost înregistrate 18 sesizări privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale. Cea mai gravă abatere este în Băicoi, unde unui vicepreşedinte de secţie i s-a întocmit dosar penal.  

Majoritatea sesizărilor privesc lipsa ştampilei de control pe buletinul de vot sau incompatibilitatea unuia dintre membrii unei secţii de votare.

Una din sesizări a făcut referire la faptul că la o secţie de votare din oraşul Băicoi, vicepreşedintele secţiei a predat unui alegător mai multe buletine de vot. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 110 Lg.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Citiţi şi aici despre acest incident

Sancţiuni la legea electorală

- tipărirea si utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine faţă de cele votate de alegători, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum si utilizarea unui act de identitate nul sau fals constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani.

Tentativa se pedepseste.

- continuarea propagandei electorale, dupa incheierea campaniei electorale potrivit dispozitiilor art. 57, precum si sfatuirea, in ziua votarii, a alegatorilor, la sediul sectiilor de votare sau in perimetrul prevazut la art.76 alin.(1), sa voteze sau sa nu voteze anumite partide politice, aliante politice, aliante electorale sau candidati independenti; amendă de la 1.400 la 2.000 lei.

Persoanele care au cunoştinţă despre săvârşirea unor fapte de natură contravenţională sau penală care pot aduce atingere bunei desfăşurări a procesului electoral, sunt rugate să apeleze de îndată numărul unic de urgenţă „112".

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Pot vota 683.700 de prahoveni. Candidează 9.000. Află rezultatele votului, astăzi, pe ploiesti.adevarul.ro

Rezultate alegeri locale 2012:

Astăzi vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta Ploieștiului şi a Prahovei: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul" îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite