Dosar penal pentru vicepreședintele unei secții de votare din Băicoi UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primul dosar penal, în Prahova. Foto Adevărul
Primul dosar penal, în Prahova. Foto Adevărul

Un vicepreședinte al unei secții de votare din Băicoi are dosar penal pentru infracțiuni la legea electorală după ce a fost prins în timp ce distribuia mai multe buletine de vot alegătorilor.

ORA 16.00

Vicepreşedintele secţiei din Băicoi a predat unui alegător şase buletine de vot.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă, care a întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 110 Lg.67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale.

Este vorba despre infracţiunea care incriminează tipărirea şi utilizarea de buletine de vot false, introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine faţă de cele votate de alegători, falsificarea prin orice mijloace a documentelor de la birourile electorale, precum şi utilizarea unui act de identitate nul sau fals.

Vicepreşedintele riscă între 2 şi 7 ani de închisoare.

Poliţiştii au demarat cercetări şi faţă de alegătorul care a vrut să introducă şase buletine în urna de vot.

ORA 11.00

Până la ora 10.30, în Prahova au fost înregistrate 11 sesizări privind posibile incidente electorale.

„O sesizare din Băicoi s-a finalizat cu dosar penal pentru vicepreședintele unei secții de votare, după ce s-a dovedit că acesta a distribuit mai multe buletine de vot unor alegători. Celelalte sesizări sunt în curs de cercetare", ne-a spus Daniel Radu, purtător de cuvânt al Poliției Prahova.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Pot vota 683.700 de prahoveni. Candidează 9.000. Află rezultatele votului, astăzi, pe ploiesti.adevarul.ro

Rezultate alegeri locale 2012:

Astăzi vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta Ploieștiului şi a Prahovei: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul" îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite