A început campania electorală. „Adevărul“ îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campania electorală pentru alegerile locale din 10 iunie a început astăzi, cu 30 de zile înaintea scrutinului, şi se va încheia sâmbătă, 9 iunie, la ora 7.00.

Peste 300 de oraşe şi peste 2.500 de comune îşi vor alege primarii şi membrii consiliillor locale în ziua de 10 iunie. Candidaţii au o lună la dispoziţie pentru a convinge electoratul că ei sunt cea mai bună alegere.

„Adevărul" vă aduce informaţii despre candidaţii din aproape toate judeţele României.

EDITORIAL: De ce trebuie să votezi

Poţi afla foarte rapid şi uşor rezultatele alegerilor electorale 2012. Accesează harta interactivă de mai jos şi apoi caută oraşul tău sau oraşul de reşedinţă al judeţului tău. Intră în pagina municipiului şi vei afla toate detaliile despre alegeri, ziua votului şi rezultate alegeri locale 2012. Mai poţi căuta numele judeţului tău în lista de mai jos.

Harta interactiva a Romaniei, pe adevarul.ro

Iată mai jos lista:

ALBA-IULIA Biroul Electoral de Circumscripţie Alba Iulia a înregistrat un număr de 10 candidaţi pentru postul de primar al municipiului, respectiv 17 liste de candidaţi pentru Consiliul local. Citeşte mai multe informaţii aici!.

Rezultate alegeri locale Alba: detalii AICI

ARAD Din informaţiile pe care le avem la această oră, pentru cele două funcţii importante, cea de primar al municipiului şi cea de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad se bat 18 persoane (nouă pentru primar şi nouă pentru preşedinte). Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Arad: detalii AICI

ARGEŞ Constantin Nicolescu, actualul preşedinte al CJ Argeş, care candidează pentru încă un mandat din partea USL, s-a trezit cu doi contracandidaţi care poartă acelaşi nume. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Pitesti şi Arges: detalii AICI

BACĂU Trei candidaţi la Primărie au fost descalificaţi de Biroul Electoral. În cursa pentru fotoliul de primar au mai rămas zece băcăuani. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Bacau: detalii AICI

BIHOR Funcţia de primar al Oradei este râvnită de nouă candidaţi, în timp ce pentru şefia Consiliului Judeţean Bihor s-au înscris zece persoane. Cele mai mari şanse le au membrii USL, UDMR şi PDL. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Oradea şi Bihor: detalii AICI

BISTRIŢA-NĂSĂUD Bătălia pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud se va da între liderul PSD Bistriţa-Năsăud, deputatul Emil Radu Moldovan, şi prim-vicepreşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Vasile Borş. Citeşte mai multe informaţii aici despre toţi candidaţii!

Rezultate alegeri locale Bistrita - Nasaud şi Bistriţa: detalii AICI

BOTOŞANI În acest moment se ştie ecuaţia candidaţilor la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani, precum şi la şefia Primăriei. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Botoşani: detalii AICI

BRAŞOV În urma centralizării datelor de către Biroul Electoral Judeţean, în cursa pentru Primăria Braşov s-au înscris în final nouă candidaţi, iar pentru şefia Consiliului Judeţean Braşov s-au încris 12 candidaţi. Concurenţa este acerbă şi între candidaţii pentru fotoliul de primar în celelate oraşe din judeţ. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Braşov: detalii AICI

BRĂILA 13 este numărul candidaţilor înscrişi în cursa la Primăria şi Consiliul Judeţean Brăila. Numărul celor care îşi doresc fotoliul de primar se ridică la opt. Lista completă de aspiranţi pentru funcţia de preşedinte al CJ Brăila cuprinde acum cinci nume. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Braila: detalii AICI

BUCUREŞTI Un număr de cinsprezece candidaţi se vor confrunta, în alegerile locale din 10 iunie, pentru funcţia de Primar General al Municipiului Bucureşti. Citeşte mai multe informaţii aici!

Birourile electorale de circumscripţie ale sectoarelor au înregistrat listele de candidaţi pentru cele şase consilii locale, care vor fi alcătuite, fiecare, din 27 de consilieri, cu exceţia consiliului local al sectorului 3, care va include 31 de consilieri.

Află aici informaţii complete despre sectorul 1, sectorul 2, sectorul 3, sectorul 4, sectorul 5, sectorul 6.

REZULTATE ALEGERI LOCALE BUCUREŞTI: detalii AICI

BUZĂU Șapte persoane, între care doi candidați independenți, ambii cu același nume, Victor Mocanu, și-au depus candidatura la B.E.J. pentru șefia Consiliului Județean Buzău. Unul dintre candidați este actualul președinte al CJ Buzău. Citește mai multe aici!  Opt persoane și-au depus candidatura la Biroul Electoral Municipal pentru fotoliul de primar al orașului Buzău, printre acestea fiind și actualul edil al municipiului, social-democratul Constantin Boșcodeală, care candidează din partea USL. Citește mai multe aici!

Rezultate alegeri locale Buzău: detalii AICI

CARAŞ-SEVERIN Pentru funcţia de primar al Reşiţei şi-au depus candidatura următorii: Mihai Stepanescu (USL), Dumitru Tilică Pârvulescu (PRM), Nadia Potoceanu (Partidul Verde) şi nu numai. Nici cursa pentru cei care vor să ocupe funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin nu este lejeră. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Resita, Caransebes si judetul Caras-Severin: detalii AICI

CĂLĂRAŞI Deşi s-a declarat „fără emoţii“ în luptă pentru încă un mandat în fruntea Consiliului Judeţean Călăraşi, actualul preşedinte Răducu George Filipescu are 9 contracandidaţi. Chiar dacă doar unul dintre ei, Stelian Fuia prezintă importanţă deosebită, nici ceilalţi nu trebuie neglijaţi. Pentru alegerile din 10 iunie, la Biroul Electoral Judeţean au fost depuse 10 candidaturi. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Călăraşi: detalii AICI

CLUJ După expirarea termenului-limită pentru depunerea candidaturilor, birourile electorale municipale ale celor mai importante oraşe din judeţul Cluj au înregistrat candidaturile zecilor de pretendenţi la funcţia de primar, printre care se numără şi mai mulţi primari în funcţie. Citeşte mai multe informaţii aici!

CONSTANŢA Biroul Electoral Constanţa a definitivat lista candidaţilor înscrişi în cursa electorală pentru fotoliul de primar în localităţile judeţului Constanţa. Click aici pentru a vedea lista completă a candidaţilor la Primărie. La Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 14 Constanţa s-au depus toate candidaturile pentru funcţia de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Află aici care sunt acestea!

Rezultate alegeri locale Constanta: detalii AICI

DOLJ  Majoritatea candidaţilor pentru funcţia de primar al Craiovei şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj s-au înscris în lupta electorală. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Craiova şi Dolj: detalii AICI

GALAŢI 12 gălăţeni s-au înscris în cursa pentru Primărie şi alţi zece concurează la şefia Consiliului Judeţean. Viitorul primar va fi candidatul cu cele mai multe voturi obţinute într-un singur tur de scrutin. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Galaţi: detalii AICI

GIURGIU Treisprezece persoane s-au înscris în cursa electorală pentru funcţiile de primar şi preşedinte al Consiliului Judeţean. Printre candidaţi se numără şi trei femei, una pentru funcţia de primar şi două pentru cea de preşedinte al CJ. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Giurgiu: detalii AICI

GORJ Candidații cotați cu cele mai mari șanse la alegerile locale din data de 10 iunie pentru posturile de primar al municipiului Târgu-Jiu și de președinte al Consiliului Județean Gorj și-au depus candidaturile. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Târgu-Jiu şi Gorj: detalii AICI

HUNEDOARA Perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale a expirat iar la cele 69 de birouri electorale locale de circumscripţie hunedorene şi la cel judeţean s-au strâns sute de pretendenți. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Deva şi Hunedoara: detalii AICI

IAŞI 13 ieşeni s-ai înscris în cursa pentru funcţia de primar al Iaşiului. Lista pentru şefia Consiliului Judeţean nu este cu mult mai bogată, 14 candidaţi lansându-se în campania electorală. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Iaşi: detalii AICI

NEAMŢ Opt candidați s-au înscris în cursa pentru funcţia de primar al municipiului reședință de județ, în timp ce concurența pentru fotoliul de primar la Roman este de șapte pe loc. Pentru președinția Consiliului Judeţean Neamț nouă candidați se vor lupta în campania electorală. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Neamţ şi  Piatra Neamţ: detalii AICI

OLT Candidaţii judeţului Olt au intrat şi ei în cursa pentru a-i convinge pe oameni să-i voteze. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Slatina şi Olt: detalii AICI

MARAMUREŞ În Maramureş sunt opt candidaţi pentru funcţia de preşedinte al CJ şi alte cinci pentru cea de primar al municipiului. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale din Maramureş şi Baia Mare: detalii AICI

MUREŞ Primarul din Târgu-Mureş, Dorin Florea (PDL), candidează pentru al patrulea mandat, având cinci contracandidaţi, între care senatorul Gyorgy Frunda şi şeful Clinicii de Cardiologie. La Consiliul Judeţean sunt cinci candidaţi, printre care actualul preşedinte şi un fost prefect. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Targu-Mures si Mures: detalii AICI

PRAHOVA Zece candidaţi se luptă pentru funcţia de primar al Ploieştiului. Tot atâția aspiră la postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova. La Câmpina, cel de-al doilea municipiu al judeţului, în cursa electorală s-au înscris şapte candidaţi. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Ploiesti şi Prahova: detalii AICI

SĂLAJ Zece candidaţi se vor bate în Zalău pentru voturile alegătorilor în competiţia pentru funcţia de primar al oraşului, iar 11 şi-au depus candidaturile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean. Trei din cei 21 de candidaţi sunt femei. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Salaj şi Zalau: detalii AICI

SIBIU Zece candidați se vor bate pentru șefia Consilului județean Sibiu, și tot atâția pentru Primăria Sibiu. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Sibiu: detalii AICI

SUCEAVA Lupta pentru obţinerea fotoliului de primar al municipiului Suceava şi de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava se anunţă extrem de aprigă. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Suceava: detalii AICI

TELEORMAN În judeţul Teleorman, pentru fotoliul de primar şi-au depus candidatura cinci candidaţi şi tot cinci concurează pentru postul de preşedinte al Consiliului Judeţean. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Teleorman şi Alexandria: detalii AICI

TIMIŞ Şi în Timişoara este o luptă strânsă între cei 15 candidaţi pentru fotoliu de primar, dar şi între cei nouă candidaţi pentru Consiliul Judeţean Timiş. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Timisoara, Lugoj si timis: detalii AICI

TULCEA Opt la primărie, şapte la Consiliul Judeţean. În această săptămână începe oficial campania electorală pentru localele din data de 10 iunie 2012. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Tulcea: detalii AICI

VASLUI Pentru conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Vaslui şi-au depus candidatura 5 aspiranţi, printre favoriţi numărându-se Dumitru Buzatu (USL), aflat la finalul celui de-al doilea mandat de vicepreşedinte al acestei instituţii şi deputalul Dan Marian (PDL), preşedintele Organizaţiei Judeţene a acestei formaţiuni politice. Pentru funcţia de primar, cel mai bine cotat este actualul edil, Vasile Pavăl. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Vaslui: detalii AICI

VÂLCEA Adevărul Râmnicu Vâlcea vă prezintă numele celor care îi veţi regăsi pe buletinele de vot la data de 10 iunie, când au loc alegerile locale. Citeşte mai multe informaţii aici!

Rezultate alegeri locale Ramnicu Valcea si judetul Valcea: detalii AICI

VRANCEA Mâine începe campania electorală pentru alegerile locale din data de 10 iunie. În total, în judeţ, vor fi aleşi 927 de consilieri locali, 32 de consilieri judeţeni, 73 de primari şi un preşedinte de consiliu judeţean Citește aici mai multe!

Rezultate alegeri locale Focşani şi Vrancea: detalii AICI

Rezultate alegeri locale:

Duminică vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta oraşului şi judeţului tău: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul“ îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite