După toate contractele dubioase, noul primar din Măneşti vrea o casă de avocatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constantin Niţoi, primarul comunei prahovene Măneşti (Foto Alex Călinoiu)
Constantin Niţoi, primarul comunei prahovene Măneşti (Foto Alex Călinoiu)

După toate problemele juridice apărute în vechea administraţie, soldate inclusiv cu o anchetă DNA şi o trimitere în judecată, noul primar al comunei Măneşti, Constantin Niţoi, a anunţat că vrea să angajeze o casă de avocatură care să se ocupe de întocmirea actelor

Primăria Măneşti a avut, în ultimii ani, sub administraţia lui Nicolae Grigore, mai multe contracte cel puţin dubioase. Vorbim aici despre faimosul scanner, asfaltările scumpe, modul în care a fost făcută montarea centralei termice la şcoala centrală şi înstrăinarea unui teren la un preţ de zece ori mai mic decât se licitase. În ultimul caz, de altfel, ancheta este foarte avansată şi a dus la trimiterea în judecată a fostului edil, Nicolae Grigore, de către DNA.

În prezent, noul primar al localităţii, Constantin Niţoi, a anunţat că vrea să angajeze o casă de avocatură, care să-şi ofere serviciile tocmai pentru a evita, pe viitor, asemenea contracte cu probleme. Edilul spune că măsura este foarte necesară, în condiţiile în care efectivul de angajaţi din Primăria Măneşti este foarte redus, iar postul de jurist al instituţiei este vacant.

CITIŢI ŞI:

Un scanner a costat cât 3 Loganuri la o primărie din Prahova

Doi fraţi se luptă pentru Primăria Măneşti

Au montat centrala şi caloriferele la şcoală, dar au uitat să le racordeze la gaze

Dispariţie de Dosarele X la o primărie din Prahova FOTOGALERIE

„Este un lucru cunoscut faptul că există o criză de personal. Nemaiavând un jurist angajat la Primărie, am găsit această variantă, de a angaja o casă specializată, care să ne trimită, cinci zile pe săptămână, opt ore pe zi, un om care să se ocupe de verificarea legalităţii contractelor şi de întocmirea documentaţiilor şi a tuturor formalităţilor care stau în spatele acestor acte. Practic, pentru noi, ar fi o garanţie că nu vom repeta greşelile vechii administraţii şi că vom lucra sută la sută legal. În plus, nici nu este o sumă care să destabilizeze bugetul local, am discutat de 1.250 de lei pe lună. Firma aleasă este cea care a fost plătită în vechiul mandat pentru a ne reprezenta în instanţă, este din Ploieşti, am apelat la ea tocmai ca să nu se creadă că vin eu cu vreo «pilă» cum se spune. Sper ca toţi consilierii locali să înţeleagă necesitatea acestei hotărâri", ne-a declarat Constantin Niţoi, primarul comunei prahovene Măneşti.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite