Au montat centrală şi calorifere la şcoală, dar au uitat să le racordeze la gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrala termică a fost montată în toamna lui 2011 Foto: Alex Policală
Centrala termică a fost montată în toamna lui 2011 Foto: Alex Policală

Aceeaşi primărie prahoveană care a plătit 20.000 de euro pe un scanner şi un soft a desfăşurat, în 2011, un contract pentru montarea unei centrale pe gaze la şcoala din localitate. Numai că sistemul de încălzire n-a mai fost racordat la reţeaua de gaze, pe motiv că nu era prevăzută operaţiunea în contract

CITIŢI ŞI: Un scanner a costat cât 3 Loganuri la o primărie din Prahova

Contractele bizare se ţin lanţ la Primăria Măneşti, aceeaşi unitate administrativă care a cumpărat un scanner la preţ de trei Dacii Logan. În toamna lui 2011, la şcoala din satul Măneşti au avut loc lucrări de modernizare, care au vizat montarea a două centrale termice şi a caloriferelor metalice aferente. Chiar înainte de venirea frigului, muncitorii au plecat din şcoală, fără a mai racorda sistemul proaspăt montat la reţeaua centralizată de alimentare cu gaze. Luaţi la întrebări, reprezentanţii firmei de construcţii le-au răspuns consilierilor locali că acest lucru nu era obligaţia lor, întrucât racordarea nu figura în contract. Valoarea lucrărilor a fost de aproape 45.000 de lei, potrivit aleşilor locali.

Centrala termică a fost montată în toamna lui 2011

Click pe imagini pentru fotogalerie

„Ne-au răspuns că n-a fost prevăzut în contractul iniţial şi branşamentul. Probabil a fost o scăpare în contract. În toată această perioadă, în şcoală încălzirea s-a făcut la sobele vechi din teracotă“, ne-a povestit consilierul local Nicolae Diboş, membru în consiliul de administraţie şi fost director al unităţii de învăţământ.

„Primăria, prin Consiliul Local, a alocat o sumă pentru lucrări de investiţii la şcoală. Lucrările s-au derulat în semestrul I, în toamnă, dar nu s-au finalizat cu branşamentul la reţeaua de gaze. Nu am văzut contractul şi nu ştiu când să ne aşteptăm la finalizarea acestor lucrări. Am înţeles că Primăria face demersurile necesare“, ne-a declarat directorul Şcolii Măneşti, Mariana Marin.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite