Dispariţie demnă de Dosarele X la o primărie din Prahova FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva tone de îngrăşământ, cumpărate din fonduri guvernamentale, au dispărut dintr-o clădire deţinută de o primărie prahoveană. Paguba e estimată la peste 13.000 de lei

În aceeaşi localitate în care Primăria a cumpărat un scanner la preţ de trei Loganuri, a instalat centrale termice într-o şcoală fără să le racordeze la gaze iar primarul e trimis în judecată de DNA pentru modificarea unui contract, un nou caz bizar face vâlvă. În jur de 170 de saci de nitrat de amoniu (azotat) au dispărut în martie dintr-o clădire situată între Primărie şi Poliţie, gard în gard cu aceste două instituţii. IPJ Prahova încă anchetează cazul şi a anunţat că are un cerc de suspecţi.

Cantitatea de îngrăşământ care nu mai iese la calcul este de peste 8.000 de kilograme, ceea ce i-a făcut pe mulţi să se întrebe cum de hoţii au reuşit să sustragă asemenea încărcătură din buricul târgului fără să fie observaţi. Nu-i de mirare că Poliţia ia în caklcul şi un posibil furt „din acte“, ceea ce ar însemna că azotatul lipsă nu a fost niciodată descărcat acolo.

image

Click pe imagini pentru fotogalerie

Îngrăşământul a fost achiziţionat de Asociaţia Bovina Măneşti, o structură a crescătorilor de animale din comună, cu scopul folosirii pe izlazurile comunale. Contractul a fost semnat în decembrie, pentru cumpărarea a 364 de saci de azotat, de la Apromat Bărcăneşti. În prima fază, furnizorul s-a oferit să păstreze sacii în propriul depozit. Spre finalul iernii, firma din Bărcăneşti i-a anunţat pe cei din Măneşti că trebuie să îşi ridice azotatul. De transport s-a ocupat secretarul comunei, Gheorghe Niţoi, el însuşi membru în asociaţia de creştere a bovinelor. Sacii au fost depozitaţi într-o clădire din centrul localităţii, dobândită recent de Primărie de la o firmă privată.

CITIŢI ŞI:

Un scanner a costat cât 3 Loganuri la o primărie din Prahova

Pe ce dau banii primarii în Prahova! TOP 3 Cele mai bizare investiții

„Oricine îşi dă seama cât de greu e să dispară 200 de saci dintr-o clădire situată gard în gard cu Poliţia. Eu am fost cu alergatul şi căutarea ofertelor, iar secretarul s-a oferit să ne ajute cu actele. Când a venit azotatul, secretarul s-a ocupat, pe mine nu m-a mai chemat. Ne-a zis că s-a ocupat el de descărcat, cu oamenii de la ajutor social. În schimb m-a chemat în primăvară, când s-a aflat că au dispărut sacii. Cam 100 mai erau întregi. Cine putea să ia atâtea tone de azotat şi să treacă neobservat?", a povestit, pentru cotidianul Telegrama, cu amărăciune, Gheorghe Cristea, preşedintele Asociaţiei Bovina Măneşti.

image

„În calitate de secretar, dar şi de crescător de animale, m-am ocupat personal de recepţia sacilor şi depozitarea lor. M-am implicat ca om de bună credinţă. Contzractul a fost semnat, iar pe 14 ianuarie am fost anunţaţi că ne trimit azotatul. Am luat măsurile necesare şi l-am depozitat într-o clădire din centrul localităţii, cu ajutorul oamenilor de la ajutorul social. Nu ştiu cum a fost furat nitratul de amoniu, singura posibilitate era pe uşa din faţă. Îmi doresc foarte mult să fie găsiţi vinovaţii", a declarat Gheorghe Niţoi, secretarul localităţii.

„M-au chemat să cărăm azotatul. Am cărat şi, la un moment dat, mai erau vreo 60 de saci şi mi-au spus să mă opresc. Ceva s-a întâmplat acolo", a dezvăluit pentru aceeaşi sursă Ion Anghel, unul din oamenii care s-au ocupat de cărat de la camion la clădire.

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite