Primarul din Bănești rămâne în arest. Recursul i-a fost respins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Petre Costache (foto Alex Policală)
Ion Petre Costache (foto Alex Policală)

Ion Petre Costache, primarul din comuna prahoveană Bănești, rămâne în arest, au decis magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție. Edilul și alte trei persoane au fost arestate preventiv în noaptea de 23 spre 24 martie 2012.

Primarul este acuzat de furt calificat în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, luare de mită în formă continuată, trafic de influență, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, conflict de interese.

Citiți aici acuzațiile aduse edilului de către procurori

Cum mințea locuitorii din Bănești primarul arestat, Ion petre Costache

Imediat după arestare, toate persoanele implicate au făcut recurs, dar calea de atac a fost inutilă. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins, ca nefondate, recursurile declarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti şi de inculpaţii Vasile Eduard Gabriel, Călin Constantin Marian, Ion Costache Petre şi Tudorache Gheorghe împotriva încheierii din 22.03.2012 a Curţii de Apel Ploieşti - Secţia Penală şi pentru Cauze cu Minori şi de Familie, pronunţată în dosarul nr. 213/42/2012.

„Obligă recurenţii inculpaţi la plata sumelor de câte 125 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care sumele de câte 25 lei, reprezentând onorariul pentru apărătorul desemnat din oficiu până la prezentarea apărătorilor aleşi, se vor avansa din fondul Ministerului Justiţiei. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul inculpat până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 25 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei. Definitivă", se arată în motivarea deciziei ÎCCJ.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite