Acuzațiile aduse primarului arestat din Bănești

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Petre Costache. Foto primaria.banesti.ro
Ion Petre Costache. Foto primaria.banesti.ro

Printre altele, magistrații au reținut că primarul Ion Petre Costache a încheiat un contract de furnizare, ca reprezentant al CL Bănești, cu o firmă administrată de ginerele său, și a luat mită în formă continuată.

Primarul din Bănești, Ion Costache Petre, a fost arestat preventiv pentru săvâșirea mai multor infracțiuni: furt calificat în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave, luare de mită în formă continuată, trafic de influență, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, conflict de interese.

Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Ploiești au reținut în sarcina primarului faptul că, în luna decembrie 2010, pentru a crea o aparență de legalitate sustragerii de conducte de alimentare apă aparținând OMV Petrom și Companiei Publice Bănești SA, a dat dispoziție directorului acesteia din urmă să întocmească în fals un contract de prestări servicii ce nu fusese aprobat de consiliul local. Acest contract a fost paravanul la adăpostul căruia s-au comis faptele de sustragere a conductelor de alimentare cu apă aparținând Companiei Publice Bănești SA.

Cum mințea locuitorii din Bănești primarul arestat, Ion Costache

Citiți și aici mai multe despre arestarea primarului Costache

De asemenea, în toamna-iarna 2010, primarul a primit, în mod repetat, suma de 10.000 de lei (de la alți doi inculpați din acest caz, Gheorghe Tudorache și Marian Călin) pentru a elibera, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, un aviz de efectuare a lucrărilor de dezafectare și reabilitare a sistemului de alimentare cu apă și pentru a interveni pe lângă un agent de poliție pentru ca acesta să nu-și exercite în mod corespunzător atribuțiile de serviciu.

În același timp, Ion Costache nu a luată măsuri pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului efectuării serviciilor publice de interes local (alimentare cu apă, salubrizare și altele), rezultând pierderi de 600.000 de lei pentru Compania Publică Bănești SA, de la un profit în perioada precedentă de 500.000 de lei.

În ceea ce privește conflictul de interese, magistrații au reținut că primarul a încheiat un contract de furnizare, ca reprezentant al CL Bănești, cu o firmă administrată de ginerele său.

Primarul și celelalte persoane arestate au făcut recurs la decizia magistraților de arestare preventivă. Recursul va fi judecat de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite