Cum mințea locuitorii din Bănești primarul arestat, Ion Costache

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Petre Costache. Foto primaria.banesti.ro
Ion Petre Costache. Foto primaria.banesti.ro

Într-un interviu postat pe site-ul primăriei din Bănești, primaria.banesti.ro, edilul Ion Costache își exprima nemulțumirea că SC Compania Publică Bănești SA a pierdut peste 6 miliarde de lei vechi în 2011. În realitate, potrivit procurorilor, el a fost principalul vinovat pentru „gaura" produsă.

Iată fragmentul din interviul primarului, realizat cu ocazia prezentării raportului de activitate pe 2011 și publicat pe 15 martie, cu doar câteva zile înainte de a fi arestat: „Pentru a nu transforma acest raport de activitate într-o ocazie de campanie electorală, vreau să vă prezint și nemulțumirile, neîmplinirile avute în 2011.

Astfel - Compania Publică Bănești, Societatea Comercială înființată de noi în 2004 cu scopul de a presta servicii în interesul comunitãții și de a aduce bani la bugetul comunei ne-a creat o mare nemulțumire, trecând de la profit de aproximativ 5 miliarde de lei vechi pe 2008- 2009, la pierderi de peste 6 miliarde în 2011. Pentru a nu intra în faliment și lichidare a trebuit să suportăm o parte din pierderi, acoperindu-le cu circa 4 miliarde lei, bani din bugetul local (cam cât se colectează anual din impozitele plãtite de dumneavoastră) și obligatoriu să schimbăm conducerea societății", se arată în interviu.

Citiți aici acuzațiile aduse primarului Costache

În realitate, potrivit procurorilor Curții de Apel Ploiești, primarul Ion Costache nu a luată măsuri pentru asigurarea inventarierii, evidenței statistice, inspecției și controlului efectuării serviciilor publice de interes local (alimentare cu apă, salubrizare și altele), rezultând pierderi de 600.000 de lei pentru Compania Publică Bănești SA, de la un profit în perioada precedentă de 500.000 de lei.

Aceasta este o posibilitate pentru tine, cetățean al comunei Bănești, să cunoști mai bine aspecte și probleme ale comunității, și, mai ales, să cunoști și să apreciezi, să cântărești munca și rezultatele muncii primarului, a omului pe care cei mai mulți consăteni l-au ales și i-au încredințat sarcina să se ocupe de binele și de dezvoltarea comunei", pare ironic primarul în interviu, din perspectiva recentei sale arestări preventive.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite