În Prahova, ANI vorbește, aleșii contestă: Consilieri prahoveni incompatibili vor fi validați

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patru dintre cei cinci consilieri județeni și locali din Prahova care în mandatul trecut au fost în incompatibilitate sau în conflict de interese au candidat pentru noi mandate la alegeri, unii dintre ei fiind realeși. Firmele lor au încheiat contracte cu primării, spitale sau consilii locale, informează Mediafax.

Toma Ioniță, consilierul județean cu cele mai multe afaceri cu statul

Asttfel, consilierul județean Toma Ioniță (PSD), pe care ANI îl acuză de conflict de interese, incompatibilitate și fals în declarații a candidat pentru un nou mandat, aflându-se pe poziția a șasea pe listele USL pentru Consiliul Județean Prahova.

Potrivit ANI, în mandatul 2008-2012 firmele lui Toma Ioniță au avut încheiate 15 contracte (furnizare produse materiale de construcții, prestări servicii, executare lucrări infrastructură, întreținere, revizie echipamente reparații) cu Consiliul Județean Prahova și cu instituții subordonate Consiliului Județean, în urma cărora au obținut un beneficiu de 807.951 de lei. De asemenea, firmele lui Toma Ioniță au emis 14 facturi de achiziții directe în cuantum de 18.700 de lei către Consiliul Județean Prahova și către instituții subordonate acestuia.

În urma scrutinului din 10 iunie, Toma Ioniță a fost reales membru în CJ Prahova, el aflându-se pe lista cu consilieri județeni aleși, listp dată publicității vineri de Biroul Electoral Județean Prahova.

Toma Ioniță a declarat, pentru Mediafax, că nu renunșp la mandatul de consilier județean obținut în urma scrutinului din 10 iunie și că va contesta în instanță decizia ANI.

„Îmi rezerv dreptul de a acţiona în instanţă şi voi demonstra că ceea ce spune ANI este neadevărat. Mi se pare normal să păstrez acest mandat de consilier judeţean, pentru că am muncit pentru el şi nu puţin" a spus Toma Ioniţă.

Astfel, printre instituţiile publice cu care firma la care Ioniţă este acţionar a încheiat contracte se numără primăriile Cornu, Bana Ana, Gura Vadului, Cojasca, Ceptura, Gura Vitioarei, Balta Doamnei, Vlădeni - Dâmboviţa, dar şi Romgaz, grupuri şcolare sau unităţi spitaliceşti.

Adrian Gelu Lupu, consilierul local ploieștean care dă de băut

Un alt ales local despre care ANI susţine că este incompatibil şi care a candidat şi obţinut un nou mandat este consilierul local ploieştean Adrian Gelu Lupu, membru în structurile de conducere ale PNL Prahova.

Potrivit ANI, Adrian Lupu a fost incompatibil în mandatul 2008 - 2012, având un contract (de prestări servicii - dozatoare băuturi) încheiat cu o instituţie subordonată Consiliului Local Ploieşti. La alegerile locale din 10 iunie, Adrian Lupu a candidat din nou, aflându-se pe locul 9 pe lista de candidaţi a USL pentru Consiliul Local Ploieşti şi a obţinut un nou mandat, în condiţiile în care USL are 14 mandate de consilieri locali.
Co-preşedintele USL la nivelul judeţului Prahova, care este şi preşedinte al PNL Prahova, Mircea Roşca, a declarat că USL Prahova va valida mandatul de consilier al lui Adrian Gelu Lupu, iar acesta va contesta în instanţă decizia ANI.

Ovidiu Cord, consilierul județean pedelist cu probleme de incompatibilitate

Consilierul judeţean Ovidiu Cord (PDL) a fost şi el în situaţie de incompatibilitate în mandatul trecut.

Potrivit ANI, Ovidiu Cord a avut cinci contracte de furnizare produse alimentare încheiate cu instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova, de pe urma acestora având un beneficiu patrimonial în cuantum de 110.716 de lei. Firma lui Cord a emis 36 de facturi de achiziţii directe (furnizare produse alimentare), în cuantum de 78.406 de lei, către instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova.

La alegerile din 10 iunie, Ovidiu Cord a candidat pe locul 23 pe lista PDL pentru Consiliul Judeţean Prahova. PDL a obţinut în Prahova 13 dintre cele 36 de mandate de consilieri judeţeni, însă Ovidiu Cord, aflat pe locul 23, are şanse să obţină un nou mandat de consilier judeţean întrucât pe locurile dinaintea lui pe lista de candidaţi ai PDL la CJ Prahova se află mai mulţi primari realeşi, care vor renunţa la funcţiile de consilieri judeţeni pentru a rămâne primari.

Adrian Moroianu Geamăn, fals în declarații și incompatibilitate. El nu a câștigat alegerile

Un alt ales local prahovean aflat pe lista făcută publică de ANI este Adrian Moroianu Geamăn, acuzat de conflict de interese penal, incompatibilitate şi fals în declaraţii. Potrivit ANI, firma lui Moroianu Geamăn a avut 42 de contracte (prestări servicii - distribuţie presă) încheiate cu instituţii subordonate Consiliului Judeţean Prahova, având un beneficiu patrimonial în cuantum de 4.885 de lei.

Adrian Moroianu Geamăn, ales în anul 2008 pe lista PSD, a candidat pentru încă un mandat pe lista PER, însă această formaţiune politică nu a obţinut niciun mandat de consilier judeţean.

Potrivit ANI, consilierul local Mirela Limboşeanu (PDL) este, de asemenea, în situaţie de incompatibilitate, ea având două contracte (prestări servicii transport valori monetare) în cuantum de 5.437 lei, încheiate cu instituţii subordonate Consiliului Local Ploieşti.

Limboşeanu nu a mai candidat la alegerile din 10 iunie. În mandatul trecut ea a fost subprefect al judeţului Prahova, city managerul municipiului Ploieşti timp de câteva zile, iar spre finalul mandatului a intrat în mediul privat, fiind director pe zona Ploieşti al Rosal, firma fondată de Silviu Prigoană, care are contract de salubritate cu Primăria Ploieşti.

Adevarul.ro îţi prezintă rezultatele finale ale alegerilor locale, comunicate oficial de autorităţi. Puteţi afla cine a câştigat primăria oraşului în care locuiţi şi cine a câştigat alegerile pentru consiliile judeţene printr-un simplu click.

Pe paginile locale din adevarul.ro puteţi să vă faceţi o imagine exactă a câştigătorilor şi perdanţilor din alegerile locale 2012. Rezultate finale alegeri locale 2012, reacţii ale câştigătorilor, structura consiliilor locale şi judeţene, toate acestea sunt informaţii prezentate pentru fiecare oraş în parte, prin intermediul paginilor locale din adevarul.ro. Echipa de jurnalişti din redacţiile locale şi corespondenţii "Adevărul" vor prezenta pe paginile locale din adevarul.ro, cat mai rapid, toate aceste informaţii.

Accesaţi direct listele cu rezultatele finale ale alegerilor locale pentru fiecare judeţ în parte:

Harta interactiva a Romaniei, pe adevarul.ro

Rezultate finale alegeri locale Arad: Primăria Arad

Rezultate finale alegeri locale Alba: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Bacau: Primării şi Consiliul Judeţean Bacău

Rezultate finale alegeri locale Braşov: Primării şi Consiliul Judeţean Braşov

Rezultate finale alegeri locale Buzău: Primărie Buzău

Rezultate finale alegeri locale
Bistrita - Nasaud şi Bistriţa: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale BUCUREŞTI: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale
Braila: Primărie şi Consiliul Judeţean Brăila

Rezultate finale alegeri locale Călăraşi: Primărie

Rezultate finale alegeri locale Constanta: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Cluj-Napoca si judetul Cluj: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Craiova şi Dolj: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Pitesti şi Arges: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale
Botoşani: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Neamţ şi  Piatra Neamţ: Primării

Rezultate finale alegeri locale
Oradea şi Bihor: detalii AICI  Consiliul Judeţean Bihor

Rezultate finale alegeri locale Resita, Caransebes si judetul Caras-Severin: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale
Ploiesti şi Prahova: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale
Focşani şi Vrancea: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Deva şi Hunedoara: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Slatina şi Olt: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Tulcea: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale
Ramnicu Valcea si judetul Valcea: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale
Giurgiu: Consiliul Judeţean Giurgiu şi Primăria Giurgiu 

Rezultate finale alegeri locale Maramureş şi Baia Mare: Consiliul Judeţean Maramureş şi Primăria Baia Mare

Rezultate finale alegeri locale Iaşi: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Suceava: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Sfântu-Gheorghe şi judeţul Covasna: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Miercurea Ciuc şi judeţul Harghita: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Galaţi: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Turnu-Severin şi Mehedinţi: detalii AICI


Rezultate finale alegeri locale Buftea şi judeţul Ilfov: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Târgu-Jiu şi Gorj: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale
Târgovişte şi Dâmboviţa: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Sibiu: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Timisoara, Lugoj si Timis: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale
Teleorman şi Alexandria: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Targu-Mures si Mures: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale
Slobozia şi judeţul Ialomiţa: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Târgovişte şi Dâmboviţa: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Turnu-Severin şi Mehedinţi: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Vaslui: detalii AICI

Rezultate finale alegeri locale Satu Mare: Primărie şi Consiliul Judeţean

Rezultate finale alegeri locale Salaj şi Zalau: detalii AICI

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite