REZULTATE ALEGERI LOCALE Constantin Boșcodeală (USL) rămâne primarul municipiului Buzău pentru încă un mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit numărătorii paralele a partidelor, câștigător la primăria municipiului Buzău este Constantin Boșcodeală, primarul în exercițiu și șeful organizației județene a PSD. La şefia Consiliului Judeţean, Marian Cristinel Bîgiu, candidatul USL, a câştigat alegerile, potrivit numărătorilor paralele.

Social-democratul Constantin Boșcodeală s-a ales cu cel de-al cincilea mandat la conducerea primăriei, chiar dacă în anumite secții de votare el a fost întrecut de candidatul independent Paul Negoiță iar un punctaj destul de bun înregistrând și candidatul PP-DD, Andrei Barac.

La președinția Consiliului Județean pe mediul urban, inclusiv în muncipiul Buzău, un rezultat bun a obținut candidatul USL, senatorul liberal Cristi Bîgiu, detronându-l astfel pe Victor Mocanu, cel care a asigurat șefia instituției timp de opt ani. Și în județ numătoarea paralelă l-a dat drept învingător tot pe Bîgiu, în timp ce în unele comune, acolo unde au câștigat primari PD-L, deputatul PDL,  Cezar Preda, s-a clasat pe locul doi, peste Victor Mocanu.

O lovitură pentru PNL a fost piederea primăriei Nehoiu, primarul Alexandru Corcodel fiind învins de candidatul PSD. La Cilibia, primărița Floarea Holeliu a fost depășită zdrobitor la numărătoare de liberalul Ion Enache. Și democrat-liberalii au înregistrat un eșec neașteptat în pierderea primăriei Vadu-Pașii, Nelu Grama fiind surclasat de candidatul PSD.

Fără emoții prea mari, liberalul Viorel Holban a câștigat un nou mandat la primăria municipiului Râmnicu Sărat, în vreme ce în orașul Pogoanele lupta se pare că a fost pierdută de actualul primar, în favoarea candidatului PSD.

Iată cum erau repartizate primăriile la ora 2.00, după numărătorile paralele: PSD – 44 de primării, PNL – 21 și PD-L - 11 iar PP-DD a obținut primăria Pârscov. PSD a câştigat primăriile din localităţile buzoiene Padina, Breaza, Mihăileşti, Săpoca, Ziduri, Chilii, Bălăceanu, Glodeanu Sărat, Poşta Câlnău, Stâlpu, Smeeni, Unguriu şi Glodeanu Sărat. PNL a câştigat primăriile din Căneşti, Florica, Berca, Breaza, Pătârlagele în timp ce PDL ar fi luat primăria Chiojdu.

În județul Buzău, prezența la urne la ora 21.00 era de 63,95 %, situând Buzăul pe locul șase pe țară.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite