Poluarea din Ploieşti face victime la conducerea Gărzii de Mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Popescu a fost mutat disciplinar în alt judeţ din cauza activităţii din Prahova
Ştefan Popescu a fost mutat disciplinar în alt judeţ din cauza activităţii din Prahova

Medicii din Prahova afirmă de mai multă vreme că poluarea aerului face victime, însă următoarea victimă ar putea să apară într-un loc mai puţin aşteptat, la conducerea instituţiei de stat care se ocupă ce verificarea şi, după caz, amendarea marilor poluatori

Potrivit unor informaţii din interior, scaunul comisarului şef al Gărzii de Mediu Prahova, Ştefan Popescu, se clatină serios. Interesant este că el nu este la prima abatere. Ştefan Popescu este acuzat că nu a avut reacţie în faţa marilor poluatori din municipiu. În urma scandalurilor din ultimele săptămâni, legate de depăşirea aproape zilnică a normelor privind emisiile de gaze nocive, Garda Naţională de Mediu a trimis o echipă de la Bucureşti pentru a efectua măsurători, lucru care întăreşte ideea că poziţia şefului de la Ploieşti este nesigură.

Strângere de semnături

De asemenea, două partide politice, exact cele două care l-au susţinut în funcţie pe comisarul şef în 2008-2009, au demarat campanii de strângeri de semnături pentru sesnibilizarea autorităţilor naţionale. „Reacţia Gărzii de Mediu Prahova în această problemă a fost foarte proastă. Solicităm autorităţilor competente să revizuiască autorizaţiile integrate de mediu. Propunem posibilitatea ca agenţii economici care nu fac investiţiile necesare pentru eliminarea poluării să fie obligaţi la plata anuală a unei taxe locale, în funcţie de cifra de afaceri", a anunţat senatorul social-democrat Iulian Bădescu. „De luni întregi, noaptea nu mai putem respira. Vrem să determinăm agenţiile statului să revizuiască autorizaţiile de mediu pentru o serie de societăţi din jurul Ploieştiului, care poluează în mod constant. Sunt societăţi care au autorizaţii integrate emise în perioada 2007-2008, cu termene de conformare până în 2013 sau 2014, termene care nu sunt capabile să le ofere oamenilor garanţia calităţii vieţii. Dacă şeful Gărzii Naţionale de Mediu este incapabil să ia o decizie în ceea ce priveşte Garda de Mediu Prahova, atunci trebuie să plece el", a declarat Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor şi al PDL Prahova.

Citiţi AICI mai multe amănunte despre campaniile de strângere de semnături demarate de cele două formaţiuni.

Walker, poliţist... hexan

În ultimii ani, Popescu a fost mutat de două ori în alte judeţe. De asemenea, a fost şi retrogradat, ca simplu inspector de mediu, pentru câteva luni. Ultima sancţiune a venit în primăvară, după ce prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a cerut public demiterea lui. Sancţiunea primită a constat în mutarea, pe o perioadă de câteva luni, la Garda de Mediu Alba. Scandalul de la începutul anului pornise tot din cauza vitezei de reacţie foarte reduse în cazul unor balastiere ilegale apărute în jurul Ploieştiului.

Găsiţi AICI mai multe detalii despre mutările şefului G.d.M. Ph.

Săptămâna trecută, când a venit echipa de control de la Bucureşti, Ştefan popescu a intrat în concediu. Contactat telefonic, el a refuzat să comenteze posibilitatea înlăturării sale.

„Nu mă interesează acest subiect. La revedere!", Ştefan Popescu, comisar şef Garda de Mediu Prahova

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite