Walker, poliţist... hexan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Buzea (stânga) şi Ştefan Popescu (dreapta) conduc cele două instituţii pentru protecţia mediului din Prahova
Mihai Buzea (stânga) şi Ştefan Popescu (dreapta) conduc cele două instituţii pentru protecţia mediului din Prahova

Şeful Gărzii de Mediu Prahova, Ştefan Popescu, este contestat de principalele forţe care îl susţinuseră în funcţie, în perioada 2008-2009. Motivul este reacţia „moale" în faţa fenomenului poluării din Ploieşti

Poluarea din Ploieşti ar putea face prima victimă la nivelul instituţiilor pentru protecţia mediului. Şeful Gărzii de Mediu Prahova, instituţia care are atribuţii de control şi sancţionare a poluatorilor, este contestat chiar de partidele care l-au numit în funcţie. La sfârşitul anului 2008 şi începutul lui 2009, după alegerile parlamentare, PDL şi PSD au desfăşurat negocierile politice pentru numirea şefilor în direcţiile deconcentrate. Ştefan Popescu a fost menţinut la conducerea Gărzii de Mediu Prahova, la momentul respectiv vorbindu-se că ar avea sprijinul democrat-liberalilor. După ieşirea PSD de la guvernare, el a fost menţinut în funcţie.

CITIŢI ŞI: Poluarea din Ploieşti zgâlţâie conducerea Gărzii de Mediu

Acum, însă, conducerea PDL Prahova i-a cerut în mod explicit demisia. „El nu este membru al partidului nostru şi nu a fost susţinut de noi. El a ocupat această funcţie de foarte multă vreme. Nu se mai poate continua aşa! Dacă şeful Gărzii Naţionale de Mediu este incapabil să ia o decizie în ceea ce priveşte Garda de Mediu Prahova, atunci trebuie să plece el", a declarat, joi, Roberta Anastase, preşedintele PDL Prahova. „Probabil uită că preşedintele Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi comisarul şef al Gărzii de Mediu Prahova au fost numiţi de doamna Anastase. Ei nu fac nimic fără acordul familiei Anastase", este replica senatorului Iulian Bădescu.

Sancţiuni disciplinare

Ştefan Popescu nu este nici pe departe la prima abatere. În ultimii ani, el a fost mutat de două ori în alte judeţe. De asemenea, a fost şi retrogradat, ca simplu inspector de mediu, pentru câteva luni. La începutul lui 2008, la conducere a fost numită Ioana Şuteu, care a făcut naveta de la Bucureşti cam o lună, înainte de a renunţa la funcţie. În mare parte din acel an, prin rotaţia cadrelor, la conducerea instituţiei prahovene a fost mutat, interimar, Vasile Calamaz, în vreme ce Popescu a mers în locul său în Hunedoara.

În primăvară, prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, a cerut public demiterea lui Ştefan Popescu, revenit între timp la conducerea instituţiei. Sancţiunea primită a constat în mutarea, pe o perioadă de câteva luni, la Garda de Mediu Alba. Scandalul de la începutul anului pornise tot din cauza vitezei de reacţie foarte reduse în cazul unor balastiere ilegale apărute în jurul Ploieştiului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Prahova, click pe poza de mai jos:

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite