FOTO VIDEO Protestele continuă la Ploieşti. A doua zi de mitinguri UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un al doilea miting de protest anti-Băsescu a fost inițiat pe rețelele de socializare din Ploiești. Acțiunea a fost programată duminică, pentru ora 17.00, tot în centrul orașului. Înainte de acest miting, în jurul orei 14.00, mai mulți pensionari din oraș s-au strâns în fața Palatului Administrativ, într-o acțiune similară celei de sâmbătă.

ORA 19.30

Peste 200 de persoane continuă protestele la Ploieşti. Printre ei, revoluţionari, pensionari militari şi mai mulţi suporteri ai Petrolului. Majoritatea este formată din ploieşteni cu vârste de peste 45 de ani.

Un jandarm ploieştean a fost lovit cu o piatră în cap în timpul protestelor din Bucureşti

Suporter Petrolul: „Dacă se mobiliza galeria, în stradă erau mii de oameni, nu câteva sute"

Oamenii au scandat în continuu lozinci anti-Băsescu, contra Robertei Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor, dar şi contra Guvernului. Protestatarii au cerut tuturor ploieştenilor să li se alăture şi să vină în stradă pentru a-şi susţine drepturile.

Vedeţi aici un video de la protestele de duminică

Jandarmii nu au înregistrat incidente. Ambulanţa a fost solicitată de o persoană, însă, potrivit rudelor care au cerut intervenţia medicilor, bărbatul nu participa la proteste, fiind în trecere prin centrul oraşului în momentul mitingului.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la protestul de duminică seara

ORA 18.00

Jandarmii estimează că în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti s-au strâns peste 200 de persoane. Protestatarilor li s-a alăturat şi un grup de microbişti cu vârste de de 20-25 de ani. Tinerii au început scandând „Nu suntem golani!", apoi au „aderat" la scandările mulţimii. Principalele ţinte au fost Traian Băsescu, Emil Boc şi Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor fiind de origine din Ploieşti şi preşedinte al organizaţiei judeţene a Partidului Democrat Liberal.

ORA 17.00

Un al doilea miting a început, în jurul orei 17.00, în centrul Ploieştiului. Mulţi din protestatarii veniţi de la 14.00 au rămas în piaţa centrală, lor alăturându-se şi mai mulţi tineri convinşi pe Facebook să participe. Numărul ploieştenilor care ies în stradă continuă să crească.

ORA 15.00

Ploieştenii strânşi în zona centrală începând cu ora 14.00 au venit pregătiţi cu steaguri, fluiere şi pancarte sau hârtii A4 cu mesaje antiguvernamentale. Scandările preferate au fost „Jos Băsescu!", „Jos dictatorul!" şi „Vrem anticipate, nu vrem comasate!". La acţiunea de protest au participat peste 50 de oameni, majoritatea membri ai asociaţiilor de pensionari sau pensionari militari. De asemenea, mai mulţi membri ai asociaţiilor de revoluţionari din 1989 şi-au găsit loc „în prima linie" a grupului de protestatari. Manifestanţii sunt supravegheaţi de un grup restrâns de jandarmi, care au instalat garduri de protecţie în zona bradului de Crăciun înălţat la kilometrul 0 al Ploieştiului. Până la această oră nu au apărut incidente.

Click aici pentru imagini de la protestul de la ora 14.00

ORA 14.30

50 de ploieșteni, majoritatea pensionari, au ieșit în stradă, pentru a doua zi consecutiv, strigând lozinci anti-Băsescu.

ORA 11.15

"Ultima încercare: vreți să protestăm împotriva dictaturii? Mai încercam și duminică o treabă? Sunteți gata să vă mobilizați? Uitați-vă la bucureșteni , sunteți în stare să ne mobilizam în număr mare? Steaguri, fluiere, vuvuzele, facem zgomot ,ne facem auziți? Sau ne uităm la televizor în continuare?", sună mesajul de mobilizare postat pe Facebook.

Peste 550 de persoane au confirmat participarea la eveniment, însă numărul lor va fi, probabil, mai mic, așa cum s-a întâmplat și sâmbătă când, din 500 de participanți anunțați la un miting de protest pro-SMURD, doar 100 de oameni, majoritatea vârstnici, au ajuns la eveniment.

Citiți aici și vedeți foto de la protestul de sâmbătă

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite