Suporter Petrolul: „Dacă se mobiliza galeria, în stradă erau mii de oameni, nu câteva sute“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase suporteri ploieşteni au fost reţinuţi de jandarmi în timpul protestelor violente de la Bucureşti. Reprezentanţii galeriei de la Petrolul au precizat că persoanele respective au făcut deplasarea pe cont propriu, clubul neavând nicio implicare în aceste ieşiri

Jandarmeria a identificat aproximativ 20 de persoane care fac parte din galeriile echipelor de fotbal, care mai au antecedente. Dintre aceştia 7-8 sunt din galeria Petrolului, a declarat iniţial Aurel Moise, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română. Ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă organizate luni, jandarmii au precizat că este vorba de şase suporteri ploieşteni, care au fost amendaţi. Aceştia fac parte din grupul de susţinători ai echipei Petrolul Ploieşti, însă au făcut deplasarea pe cont propriu. De altfel, reprezentanţii suporterilor au ţinut să afirme că, oficial, galeria nu a luat parte la protestele violente, fiind vorba doar de câţiva indivizi care au făcut deplasarea pe cont propriu.

VIDEO Cum au văzut ieşenii protestele din weekendul trecut. S-au transformat în regizori pe Youtube

„Acei băieţi, în calitate de cetăţeni români cu opinii proprii, au mers la Bucureşti pe cont propriu. De altfel, galeria sau clubul nu sunt în niciun fel implicate. A fost alegerea lor, noi nu am instigat pe nimeni să meargă dar nici nu am interzis nimănui. Singura dezamăgire e că în acest scandal a fost implicat şi numele clubului şi s-au făcut nişte etichetări nejustificate. Dacă se mobiliza galeria, în stradă erau mii de oameni, nu câteva sute. Vă daţi seama, dacă ieşeau Petrolul, Steaua şi Dinamo la un loc, erau 10-12 mii de oameni probabil", ne-a declarat Octav Preda, responsabilul de marketing al clubului Petrolul Ploieşti şi unul dintre liderii de opinie din interiorul galeriei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite