Şi la Ploieşti, mitingul pro-SMURD s-a transformat în protest anti-Băsescu UPDATE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea a fost declanşată, ca şi în celelalte oraşe din ţară, pe reţelele de socializare. Mitingul, programat pentru orele 15.00, a adunat aproximativ 100 de persoane, majoritatea în vârstă, din cele aproximativ 500 câte erau aşteptate. Protestatarii au strigat lozinci anti-Băsescu şi anti-Guvern.

ORA 17.00

Deşi era de aşteptat ca la mitingul pentru susţinerea lui Raed Arafat să participe majoritar ploieşteni tineri, utilizatori ai reţelelor de socializare, la proteste au venit în general persoane în vârstă. Aceştia au motivat că au venit la miting în mod spontan sau după ce au auzit din media despre acest protest.

Scandările au făcut referire la Băsescu, PDL şi Guvern, mai puţin la SMURD sau legea sănătăţii.

"Jos Băsescu!", "România, trezeşte-te!", "Băsescu, să-ţi cauţi de muncă în străinătate!", "Pentru ţară şi popor, Băsescu eşti trădător!" sau "Ne-am săturat, s-a umplut paharul!" au fost doar câteva dintre scandările de la miting.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie de la protest

Jandarmii au spus că vor aplica avertismente organizatorilor. Mitingul nu a fost autorizat, dar participanţii au motivat că a fost vorba despre un protest  spontan.

ORA 12.30

"În ultimele zile s-au tot distribuit mesaje pro SMURD pe facebook! Suntem în stare să fim uniţi şi acolo unde contează? Pe stradă! S-au strâns prea multe chestii care ne afectează (din partea clasei politice) şi s-a cam umplut paharul! Trebuie să luăm atitudine, hai să ne vedem sâmbată, 14 ianuarie, pe platoul din faţa Primăriei Ploieşti (la ceas), la ora 15:00. SMURD-ul salvează vieţi! Guvernul le distruge!", este mesajul de mobilizare postat de ploieşteni pentru a aduna oamenii la mitingul SMURD.

Mulţi dintre cei care au comentat şi-au manifestat teama de a participa din cauza evenimentelor recente de la Bucureşti, când participanţii la miting au fost amendaţi de forţele de ordine. Alţii vorbesc despre inutilitatea protestului, având în vedere că Legea Sănătăţii a fost retrasă de Preşedinţie.

"Nu ieşim doar pentru legea sănătăţii. Ieşim pentru legea educatiei, pentru rovignetă, pentru carburanţi,etc", au contraatacat susţinătorii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite