Inundații în blocurile reabilitate termic din Ploiești FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul de reabilitare termică a primelor 46 de blocuri din Ploiești dă primele rateuri. În unul dintre blocurile unde acoperișul a fost, teoretic, izolat și reparat, oamenii au petrecut nopțile trecute cu ligheane și butoaie în care au adunat apa venită din tavan

În blocul 111, scara E, de pe strada Găgeni din Ploiești, unul dintre imobilele intrate în programul de reabilitare, lucrările la acoperiș sunt încheiate. Doar în teorie, pentru că toți locatarii de la etajul 4 au dormit cu schimbul în nopțile trecute, cu ploi torențiale, pentru a schimba recipientele în care au adunat apa de ploaie infiltrată din acoperiș.

image

Click pe imagini pentru o fotogalerie cu pagubele

„Nu mai spunem că anul trecut ne-a costat câte 1.200 de lei de apartament ca să reparăm acoperișul pe banii noștri. Lucrarea de acum este una de mântuială, spuma pusă pe acoperiș se sparge la cea mai mică atingere", ne-a spus unul dintre locatarii afectați.

Responsabilii de lucrările din bloc spun că problema este doar la tencuiala blocurilor. „Am văzut problema și lucrăm la rezolvarea ei. Sunt niște fisuri superficiale în tencuială. Vom suporta noi și pagubele produse locatarilor", ne-a spus Cristian Niță, șeful acestui punct de lucru.

„Problema este la acoperiș. În blocul acesta, chiar și înainte de reparațiile realizate de noi nu a plouat niciodată. Lucrările sunt făcute în bătaie de joc", ne-a mai spus un locatar din bloc.

CITIȚI ȘI:

Dorel a ajuns la Ploieşti şi se ocupă de reabilitări termice FOTO

Zeci de blocuri din Ploiești vor fi reabilitate termic şi placate cu folie de aluminiu

Cum a ajuns să coste peste 5.000 de euro reabilitarea unui apartament la Ploiești

Cereri de ofertă

În luna septembrie a anului trecut, Primăria Ploieşti a lansat patru cereri de ofertă separate, pentru blocurile din Vest I, Vest II, Nord şi Malu Roşu. Fiecare calup a fost, la rândul său, spart în două sau trei loturi.

În loc să organizeze o singură licitaţie, conducerea Primăriei a lansat patru proceduri de atribuire, motivând atunci că vor fi şanse mai mari de finalizare a acestora fără să fie contestate.

Valoarea totală a contractului, pentru primele 46 de blocuri incluse în acest an în program, este de 57.159.859 de lei, fără TVA. Cu tot cu TVA, suma totală ajunge la aproape 71 de milioane.

Tot Primăria a anunţat că în program sunt incluse 3.141 de apartamente şi garsoniere, cu o suprafaţă totală construită de 224.509 de metri pătraţi. Astfel, în medie reabilitarea unui singur apartament costă 22.565 de lei, adică echivalentul a 5.187 de euro.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite